Samsunpor Kupada Turladı

SAMSUNSPOR  PENALTI ATIŞLARI İLE 3'ÜNCÜ TURA UÇTU

SAMSUNSPOR  PENALTI ATIŞLARI İLE 3'ÜNCÜ TURA UÇTU.
Ziraat Türkiye Kupasında Samsunspor Diyarbekirspor ile 19 Mayıs Stadyumunda karşılaştı. Samsunspor ile Diyarbekirspor arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçının uzatma süreleri 1-1 beraberlikle sona erdi. Maçın berabere sona ermesi nedeniyle Samsunspor ile Diyarbekirspor maçında penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarında Samsunspor ile Diyarbekirspor beraberliği bozulmazken, ikinci penaltı atışlarında Samsunspor durumu 5-4 yaparak Ziraat Türkiye Kupasında 3'üncü tura yükselen taraf oldu.
STAT: Samsun 19 Mayıs
HAKEMLER: Serhat Ürkmez xx, Salim Şanlıer xx, Mehmet Ali Akkor xx
SAMSUNSPOR: Furkan xx, Ramazan x (Mete dk. 99 x), Fatih xx, Ndiaye xx, Murat xx, Alperen xx, Erkan xx, Hasan xx, Enes x (Burhan dk. 46 x), Berkay Polat xx, Muharrem x (Halil dk. 89 xx)
YEDEKLER: Orhan, Abdulsamet, Ertuğrul, Berkay Çalık
TEKNİK DİREKTÖR: Kenan Yelek

DİYARBEKİRSPOR: Onur xx, Abdurrahman xx, Tunç xx, Umut x (Adem dk. 100 x), Serdar xx, Gökhan xx, Mehmet x (Serhat dk. 116 ?), Fatih xx Fahrettin xx, Sami x (Mert dk. 73 x), Cenk xx
YEDEKLER: Sefa, Ergun, Enver, Enis
TEKNİK DİREKTÖR: Taner Öcal

GOLLER: Murat Gürbüzerol (dk. 44) (Samsunspor), Cenk (dk. 23) (Diyarbekirspor)
SARI KARTLAR: Murat Gürbüzerol, (Samsunspor), Mehmet Özdiraz (Diyarbekirspor)

PENALTIYI ATANLAR: Murat Gürbüzerol, Halil İbrahim, Burhan, Hasan, Alperen (SAMSUNSPOR), Fatih Şen, Adem, Cenk, Tunç Murat (DİYARBEKİRSPOR)
PENALTIYI KAÇIRANLAR: Ndiaye, (Samsunspor), Abdurrahman Emir, Fahrettin (Diyarbekirspor)

MAÇTAN DAKİKALAR
18'inci dakikada Muharrem Efe’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top direğin üstünden dışarı çıktı.
23'üncü dakikada kazandığı korneri paslaşarak kullanan Diyarbekirspor’da savunma yerleşmeden yapılan ortada Cenk, meşin yuvarlağı Samsunspor filelerine gönderdi. 0-1
44'üncü dakikada Muharrem’in ara pasıyla ceza sahasına giren Murat Gürbüzerol, düzgün bir vuruşla durumu eşitledi. 1-1
60'inci dakikada Gökhan’ın sağ kanattan kestiği ortada ceza sahası içerisinde güzel bir kafa vuran Tunç’un şutu az farkla direğin yanından dışarı çıktı.
88'inci dakikada Hasan'ın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Murat'ın şutunu kaleci Onur kurtardı.
101'inci dakikada Hasan'ın ara pasıyla hareketlenen Halil kaleciyi geçerek vuruşunu yaptı. Yağmur nedeniyle yavaşlayan topu defans çizgi üzerinden uzaklaştırdı.
105'inci dakikada Murat'ın sol çaprazdan vurduğu şutu kaleci Onur direğin dibinden zorlukla çıkardı.
113'üncü dakikada Murat'ın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Alperen'in şutunu kaleci Onur son anda kurtardı.
TEKNİK DİREKTÖR YELEK, BİR ÜST TURA YÜKSELDİK
Ziraat Türkiye Kupası 2'inci tur karşılaşmasında Diyarbekirspor’u normal süresi ve uzatmalar 1-1 biten maçı penaltılarda 6-5 yenerek bir üst tura yükselen Samsunspor'un Teknik Direktörü Kenan Yelek, “İyi bir maç oldu. Penaltı atışları sonucuna bir üst tura yükseldik. Önümüzdeki maçlarımıza bakıyoruz" dedi.
İSTEDİĞİMİZ GİBİ OYUNU YÖNLENDİREMEDİK
Galip geldikleri için mutlu olduklarını belirten Samsunspor Teknik Direktörü Kenan Yelek, “İyi mücadele etmeye çalıştık. Genç oyunculardan kurulu 5-6 tane tecrübeli ağabeyleriyle beraber iyi entegre edip oynattık. Bazı genç oyuncularımız ilk defa maç oynadı. İlk yarı istediğimiz gibi orta sahada pas yapamadık. İstediğimiz gibi oyunu yönlendiremedik. Basit ve dikkatsizliğimizden bir gol yedik. Sonra onu telafi ederek durumu 1-1’e getirdik. İkinci yarı arkadaşlarımız dediklerimizi yerine getirdiler. İkinci yarı çok iyi oynadık ve çok pozisyona girdik ama atamadık. Maç uzatmalara gitti. Hava şartları ve yağmur da oyunumuzu etkiledi” diye konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net