Adeta Samsunspor kongre ile özdeşleşmiş…

SAMSUNSPOR VE KONGRE! Son yıllarda Samsunspor deyince aklımıza hemen kongre kelimesi gelmekte




SAMSUNSPOR VE KONGRE!


Son yıllarda Samsunspor deyince aklımıza hemen kongre kelimesi gelmekte. Samsunspor her yıl kongre yapma gibi bir zorunluluğu olduğu görülmekte. Adeta Samsunspor kongre ile özdeşleşmiş…


Sıkça kongrelerle gündeme gelen Samsunspor bundan yararlanabiliyor mu? Kongrenin Samsunspor’a ne kadar faydası var? Samsunspor bu kongrelerden ne kadar karlı çıkıyor?


Bu soruların cevabını verebilen varsa buyursun versin. Samsunspor gittiği kongrelerde sadece zaman kazanma gibi unsuru olmakta. Kulübün gidişatı iyi olsa da kötü olsa da kongreye gitme gibi bir zorunluluğu bulunmakta. Bu durum art niyetli yönetenlerin işine gelmekte. Bu hep böyle olmuştur… Hani bir şarkımız var. “Böyle gelmiş böyle gidecek”  


Aslında bu durum, Samsunspor’un içler acısı olduğunun göstergesi olsa gerek.


Kongreler niye yapılır? Kongreler görevlerini yerine getirmiş midir? Kongrelerin görevleri nelerdir? Gibi sorular başı çekmekte.


Bu güne kadar Samsunspor’da yapılan birçok kongreler işlevini yapmadığından dolayı günü kurtarma operasyonu olarak kullanılmıştır. Samsunspor Kulübünü iyi yönetenle kötü yönetenin bir farkı olmadığını rahatlıkla görebiliyoruz.


Samsunspor bu günlere iyi yönetildiği için gelmedi. Yönetimlerin yanlış ve keyfi icraatları sonucunda bu kulüp ekonomik krizlere girmiştir.


Bu güne kadar yapılan birçok Kongrede, “kötü yönetime” hangi genel kurulda hesap sorulmuştur? Ben şahsen son yıllarda en az 15’in üzerinde kongreyi bizzat izlemişimdir. Hiçbir Kongrede kötü yönetimlere hesap soranı görmedim… Tam aksi iyi yönetimler cezalandırılmıştır.


Hal böyle olunca Samsunspor büyük kulüp olmak yolunda sürekli kan kaybetti. Bu vebal de Kongre delegelerinin olsa gerek. Bugün Samsunspor bu durumda olmasının başlıca nedeni Kongre delegelerinin görevlerini yapamamalarından meydana gelmiştir. Kongrelerde hiçbir delege hesap sorma gibi bir görev üstlenmemiştir. İyi ile kötü aynı kefeye koyulmuştur. Samsunspor’u borç batağına getirenler kahraman ilan edilmiş! Kongre delegeleri kendilerini bulunmaz “Hint” kumaşı zannettiler! Her kongrede aracı kurum vazifesi rolünü oynadılar! 


Bir başka konu ise Samsunspor’un Divan Kurulu. Bu kurumda görev yapanlar hala oradaki görevlerine ne yüzle devam etmekteler! Samsunspor’un bu duruma gelmesinde sizlerin de çok büyük günahı olduğunu unutmayın. Kimseler kırılmasın diye görev yapılmaz. Öyle olduğunda iyi ile kötüyü ayırt edemezsiniz. Başarı ile başarısızlığı aynı gösteremezsiniz. Öyle yaptığınız içindir ki iyi ile kötü ayırt edilemedi. Sürekli başarısızlıklar geldi. Bu tutumunuz Samsunspor’un Çöküşünü hazırlamıştır.


Samsun’da doğruları söylediğinizde bazı “Ağaların” kırılacağı düşünülmüş. Hayır beyler… Kim ne düşünürse düşünsün… Her şeyi Samsun ve Samsunsporluların bilmesi gerekir. Güneşi balcıkla sıvayamazsınız. Güneşi balcıkla sıvadıkları için Samsunspor bugünkü durumlara düşmüş…  


Birileri çıkıp günü kurtarma adına Kafdağı’ndan kar bağışlayabilir. Normal olduğunu sananlar artık bu vaatlere itibar etmemeli. Yıllarca aynı yöntemi uygulamışlardır. Değişen bir şey olmayacaktır.


Samsunspor Kulübünün Kongre delegeleri…


Artık gerekeni yapma zamanı gelmiştir.


Yapacağınız görev, Samsunspor’un yok olma veya yaşama devamı olacaktır.