Samsun'u 2023'e inovasyonla taşırız...

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehirlerin yarıştığı 21

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehirlerin yarıştığı 21. yüzyılda inovasyonun önemine işaret ederek, "2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmek için inovasyon büyük önem arz etmektedir. Samsun'u 2023'e inovasyonla taşırız. Çünkü Şehrimiz ve ülkemiz için sürdürülebilir gelişim inovasyondan geçmektedir. Yani inovatif düşünmeliyiz." dedi.

AK Parti Canik İlçe Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi Canik Kültür Merkezi'nde yapıldı. Mevcut İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma'nın tek aday olduğu kongreye ilgi büyük olurken, kongreye Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in "inovatif düşünmeliyiz" başlıklı konuşması damga vurdu. Konuşmasında "Şehrimizi Yeni Türkiye hedefleri doğrultusunda dizayn etmeliyiz" diyen Başkan Genç, "Taklit eden, takip eden asla öne geçemez. Yeni fikirler üretmeliyiz, inovatif düşünmeliyiz. Şehrimizi 2023 ve 2071'e ancak inovasyonla taşırız. Çünkü şehrimiz ve ülkemiz için sürdürülebilir gelişim inovasyondan geçmektedir" dedi.

SÜREKLİ GELİŞİM, SÜREKLİ DEĞİŞİM

Gelişmiş şehirlerarasına girmek için üzerinde durulması gereken noktanın inovasyon ve inovasyona dayalı üretim olduğuna işaret eden Genç, "Yeni Samsun, bölgesine yön veren, işsizliğin ve fakirliğin ortadan kaldırıldığı, sosyal gelişmişlikte ülkemizin ilk 10 ili arasında yer alan bir Samsun'dur. Araştırma, geliştirmede ne kadar başarılı olabilirsek, inanıyorum ki bu inovasyon hareketi o kadar güç bulacaktır. İnşallah inovatif hareketi gençlikle yürüteceğiz. Şehrimiz ve ülkemiz inovasyonla geleceğe koşacak. İnovasyon daha yaşanabilir şehirlerin pusulasıdır. Kalkınma kesinlikle yerelden geçmektedir. Yerel yöneticiler olarak bizler bir şirketin CEO'su gibi düşünmeliyiz. Hedefimiz, sürekli gelişim, sürekli değişim" diye konuştu.

YENİ FİKİRLERE AÇIK

Gençliğin toplum ve gelecek adına öneminin farkında olduklarını ifade eden Başkan Osman Genç, "Bizler de gençlerimiz için Belediyemizde Proje Geliştirme Birimi kurduk. Yine gençlerimiz için Akademik Belediyecilik Birimi oluşturduk. Yine geleceğimiz adına gençlerimizin fikirlerini, sorunlarını önemsediğimiz için Gençlik Çalıştayı düzenledik. 'Hayatın Renkleri Geleceğin Aydınlık Gençleri' projemizle Sayın Cumhurbaşkanımızdan Başbakanlığı döneminde ödül aldık. Yeni fikirlere sahip gençlerimize kapımız her zaman açık. Çünkü biliyoruz ki gençlerine sahip çıkmayan bir şehrin geleceğe koşması mümkün değildir. Biz şehrimizi geleceğe gençlerimizle birlikte taşıyacağımıza inanıyoruz. Çünkü bu şehrin en büyük gücü gençleridir" şeklinde konuştu.

GENÇLERE TAVSİYELER

Gençlere tavsiyelerde de bulunan Genç, şunları söyledi: "Bu manada 21. yüzyılı iyi algılamalıyız. Dünyaya, ülkemize ve şehrimize ait fotoğrafı iyi okumak lazım. Dolayısıyla şirketler yarışta bir adım önde olmak için kendini yenileyen, gelişmeye açık gençleri tercih etmektedir. Bizler şimdi 2023'ü şekillendiriyoruz, 2071'in temellerini atıyoruz. 2071'i şekillendirecek olan sizlersiniz. Bu bakımdan sizlerin de şehrimiz ve ülkemiz adına sorumluluğu büyük. Bir şehir gelişecekse ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte büyümelidir. Ahlaki ve manevi değerlerimize sahip çıkın. Hayalleriniz daima büyük olsun, vizyonunuzu hep yüksek tutun. Okuyan, düşünen, üreten, bölgesindeki sorunlara ilgi gösteren, yerinde saymayan bireyler olun."

YOĞUN İLGİ VARDI

Tek adayın yarıştığı kongrede mevcut İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma yeniden Başkan seçilerek güven tazeledi. İlginin yoğun olduğu kongreye Başkan Osman Genç'in yanı sıra AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Sami Mallı, Esme Özbağ, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hakan Karaduman, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Elif Coşkun Bilgin, AK Parti İl Başkan Adayı Av. Yılmaz Hocaoğlu, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, İlçe Gençlik Kolları üyeleri ve partililer katıldı.