Samsun'un Çocukları Denizle Buluşuyor!

Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA, ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla, 8

Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA, ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla, 8 Nisan 1994 yılında İstanbul da bir avuç deniz sevdalısıyla birlikte başlatılmış bir sivil toplum hareketidir.

Bu kapsamda 2010 yılında Büyükşehir Belediyesi ve 19 Mayıs Üniversitesinin desteği ile Samsun Kıyı ve Deniz İnceleme Merkezi kurularak Karadeniz de çalışmalarına başlamıştır.

Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Samsun şubesi olarak 3 Haziran 2015 Tarihinde Samsunda farklı ilçelerde yaşayan ve hiç deniz görmemiş 120 çocuğu okullarından alarak, Samsunda Denizle buluşturmak ve Samsunum Gemisi ile kıyılarımızı gezdirmek ayrıca gönüllülerimiz ile birlikte etkinlikler yapmayı planlamaktayız.

Bu etkinliği Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Samsun Rotary Kulüpleri’nin destekleri ve işbirlikleri ile gerçekleştireceğiz.

3 Haziran 2015 de Samsunun uzak ilçelerinden daha önce hiç deniz görmemiş ve deniz gezisi yapmamış 128 öğrenciyi Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Rotary Kulüpleri desteği ile denizle buluşturuyoruz.

Program:

10.00 Öğrencilerin Okullarından Alınması

11.00 – 12.00 Atakum Yeşilyurt AVM Önü – Sahilde Kıyı Temizliği Ve Gönüllülerle Etkinlik

12.30 – 15.00 Samsun’um 1 Gemisi Öğlen Yemeği Ve Deniz Gezisi

15.20 Dönüş

İlçeler ve Öğrenci Sayıları:

19 Mayıs İlçesi – Kuşkayası Ortaokulu: 53 Öğrenci, 5 Öğretmen

Kavak İlçesi – Emirli Ortaokulu: 25 Öğrenci, 4 Öğretmen

Çarşamba İlçesi- Atatürk Ortaokulu: 25 Öğrenci, 4 Öğretmen

Ladik İlçesi- Şıhlı Ortaokulu: 25 Öğrenci, 4 Öğretmen

Toplam: 128 Öğrenci