SAMSUN'UN PARASINI VAN'A HARCIYORLAR...

Samsun esnafının çok zor koşullarda evine ekmek götürdüğünü dile getiren CHP Samsun İl Başkanı Av

Samsun esnafının çok zor koşullarda evine ekmek götürdüğünü dile getiren CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, “Tüm veriler ortada. Samsun Ticaret Odası’nın yapmış olduğu çalışma sonucunda ortaya çıkan bir gerçek var. Samsun esnafı can çekişiyor.” dedi. Samsun esnafının çok büyük ekonomik sıkıntı içinde olduğunu ifade eden Akcagöz, “ Esnafın, sadece Cumhuriyet döneminin değil, önceki dönemlerin de yapı taşı olduğunu bilmek zorundayız. Esnaf, zor durumdaysa, millet de zor durumda demektir. Bugün elimizdeki veriler, esnafın hangi zorluklarla boğuştuğunu ortaya koyuyor. Samsun’un, batan ve işini kaybeden şirket bakımından son yıllarda 22. sırada olduğunu görüyoruz. Son zamanlarda, durum daha da vahim bir hal almış. Gerilere doğru gitmişiz. Peki, yöneticiler, bu sorunu görmüşler mi? Hayır. Sorunlar, görmezden gelinerek geçiştirilmeye çalışılıyor. Olan, ticaret erbabına ve küçük esnafa oluyor“ dedi.
Kapanan işletmeler baz alındığında Samsun’un, son beş yıla bakıldığında Türkiye ölçeğinde 16.sırada olduğunu belirten Tufan Akcagöz, “Samsun bu anlamda rekora doymuyor. Daha önce de Samsun’la ilgili ciddi ekonomik verileri Samsun kamuoyu ile paylaşmıştık. Yaşadığımız kentin esnafının ve ticaret erbabının bu derece ekonomik sıkıntı içinde olması, halkımıza da mutlaka olumsuz yansıyor. Esnafın sıkıntısı, mutlaka halk nezdinde bir karşılık görüyor ve halk da ekonomik olarak bundan etkileniyor“ diye sözlerine devam etti.
2015 yılı verilerine göre Samsun’da 118 şirket, 30 kooperatif ve 224 gerçek kişi ticari işletmenin kapandığını söyleyen CHP Samsun İl Başkanı, “Bu tespit, bir derdin, bir sorunun varlığını ortaya koyuyor. AKP hükümetinin, bu derde ve sıkıntıya kayıtsız kaldığını biliyoruz. Ama Samsun halkı artık gerçeği görmek zorundadır. Bir takım hassasiyetlerle oy verdiğiniz AKP, sizin ekonomik sıkıntılarınızla ilgilenmeyi bırakın, o sorunları dikkate bile almıyor. AKP içinde siyaset yapan tüccarlara bir bakın. Onlar zengin, halk fakir. Eşitlik, hak getire. Samsun’un ekonomisini düşünen, kendi ekonomisini düşünen ve çocuklarının geleceğinden endişe eden biri, bundan sonra AKP’ye oy vermez, vermemeli” dedi.
Samsun’a hizmet için gelen paraların, Samsun ekonomisine kazandırılması gerekirken, yukardan gelen talimatlarla Van’a aktarıldığına dikkat çeken Akcagöz; “Van nere, Samsun nere? Samsun’a gelen paraları, Van’da hizmet yapmak için harcıyorsunuz. Bunu, Samsun Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Bu nasıl iş? Samsun halkı için gelen parayı, başka bölgelere aktarmak, o bölgelerde yapılacak işler için harcamak kimin haddine? Bugün bunları yapıyorsunuz, yarın bunların hesabı sorulmaz sanmayın. Samsun halkının parasını, kime sordunuz da Van’a aktardınız?“ diye sözlerini tamamladı.
şokhaber.net