SAYIN VALİMİZİN HİZMET HEYECANINA ŞAHİT OLUYORUZ…

SAYIN VALİMİZİN HİZMET HEYECANINA ŞAHİT OLUYORUZ… Yeni atanan bürokratlara  'Hoş Geldiniz' ziyaretleri yapılır, başarılar temenni edilir, bir başka yere atandıkları zaman da uğurlamak için gidi

SAYIN VALİMİZİN HİZMET HEYECANINA ŞAHİT OLUYORUZ…

Yeni atanan bürokratlara  “Hoş Geldiniz” ziyaretleri yapılır, başarılar temenni edilir, bir başka yere atandıkları zaman da uğurlamak için gidilir ve “Güle Güle” denir. Bizdeki bu gelenek batı toplumlarında pek görülmez ve uygulama alanı bulmaz. Aslında, maksadını aşmadığı zaman bu uygulama bizim dini ve milli değerlerimizin yansımasıdır. Misafirperverliğimizin ve cemiyetçi ruhumuzun karşılığıdır. Devlete ve devlet büyüklerine olan saygımızın tezahürüdür. Bu uygulama yapılırken ziyaretçilerin, maksadın aşılmamasına, bürokratın çalışma alanının daraltılmamasına, zamanının da israf edilmemesine dikkat edilmelidir.
Sayın Valimizin atandığı ve göreve başladığı tarihten beri ben de samsunda hizmet veren üç-beş derneğin yönetim kurulunda bulunmam nedeniyle, yönetim kurulu üyesi olduğum dernekler adına  Sayın Valimizi ziyaret ettik. Bazı ziyaretlere de işimiz nedeniyle katılamadık ama ziyarete giden arkadaşlarımızdan Sayın Valimizle ilgili müşahedelerini aldık. Yazarlık ve programcılık hassasiyeti gereği bunları harmanlayıp bir kanaat sahibi olmaya çalıştık. Samsun Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu olarak yaklaşık yirmi gün önce Sayın Valimizi ziyaret etmiş, bu köşemizde de ziyaretimizle ilgili olarak bir değerlendirme yapmış, ziyaretimiz esnasında oluşan kanaatimizi yazımızda şöyle paylaşmıştık :
“Sayın Valimizi çok aktif, zarif, hizmet heyecanıyla dolu, olaylara nereden bakacağını iyi bilen ve zamanı çok iyi değerlendiren bir bürokrat, ilimiz için de bu özellikleri nedeniyle önemli bir fırsat olarak gördük. Geçmiş dönemdeki Valilerimiz de ilimiz için hiç şüphesiz çok güzel hizmetler yaptılar. Kendilerini de zaman zaman dernek olarak ziyaret etmiş, maddi ve manevi desteklerini almıştık. Bizim durduğumuz yerden bakıldığında, Sayın Valimizin ilimizin kültürel haritasının yenilenmesi ve tazelenmesinde  çok etkin olacağı kanaatine vardık. Sayın Valimizin, çocuklarımızın, gençlerimizin, hanımlarımızın, yaşlılarımızın, ailelerimizin ve toplumumuzun zihni egzersizine çok büyük ivme katacağını düşünüyorum. Engeliler, yoksullar, öksüz, yetim ve kimsesizleri de yakından takip edeceğini, derneğimiz üyesi olan ve Sayın Valimizi birlikte ziyaret ettiğimiz, görme engelli Mustafa kardeşimize gösterdiği yakınlıktan ve ilgiden anladık. Kısa ziyaretimiz esnasında, birlikte yapabileceğimiz hizmetlerle ilgili başlıkları sıraladığında topluma, olaylara ve konulara çok çok hâkim olduğunu da fark ettik.”
Bu defa da Sayın Valimizi Karadeniz Radyo, Televizyon ve İnternet Medyacılığı derneği yönetim kurulu olarak ziyaret ettik. Sayın Valimizin bu alanda çok deneyimli olduğunu bilmeyenimiz yoktur ama heyecanının böylesi zirvede olduğunu doğrusu tahmin etmiyordum. Ziyaretimizden birkaç gün önce basın yayın kuruluşlarının temsilcileriyle bir sohbet düzenlemiş, o sohbette Sayın Valimizin basın yayın konusundaki derin tecrübelerinin izleri görülmüştü. Bu ziyaretimizde de birçok konunun altı çizildi ve başta internet medyacılığı olmak üzere medyaya ne kadar önem verdiğini anlatmış oldu bizlere. Daha önce Canik Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam-Hatip Lisesi yaptırma derneği olarak da bizleri kabul etmiş, o ziyarette de imam-hatiplerin misyonu ile ilgili çok derin mesajlar vermişti.
Bu ziyaretlerimiz sonucunda, Sayın Valimizin samsunumuz için bir değer olduğunu ve samsunumuza değer katacağı kanaatine vardık. Basın-Yayın konusunda, Yazarlar ve Kültürel konuda, Okullar ve  Kurslarla ilgili, Sivil Toplum Kuruluşları, Toplumsal Alan ve Kamusal Alan hakkında çok derin tecrübelere sahip olan Sayın Valimizin görev süresini Samsunlular olarak iyi değerlendirmemiz gerektiği düşüncesindeyiz. Sayın Valimizin hizmet heyecanıyla koştuğunu ve koşuşturduğunu müşahede ediyoruz. Birçok konuda tecrübe sahibi oluşu, hizmet sunan  sivil toplum kuruluşlarını anlamasında ve yönlendirilmesinde çok büyük bir fırsat oluşturacaktır. Yapacağı hizmetler nedeniyle Sayın Valimize şimdiden başarılar diliyoruz.