Seçim Öncesi Akademisyenlere Mektup

OMÜ'de yarın yapılacak rektör adayını belirleme seçimleri öncesinde, rektör adaylarından Prof

OMÜ'de yarın yapılacak rektör adayını belirleme seçimleri öncesinde, rektör adaylarından Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, öğretim üyelerine mektup yazarak  destek istedi. Çağlayan, "Devasa bir hizmet alanı olan rektörlüğün ağır mesuliyetinin altından ancak ekip ruhu ile kalkılabilir. Bu düşünceye samimiyetle inanan birisi olarak sizi üniversitemizin geleceğini birlikte planlamaya davet ediyorum" dedi.
DİĞER ADAYLARA TEŞEKKÜR ETTİ
OMÜ Rektör adayı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, yarın yapılacak seçimler öncesinde öğretim üyelerine gönderdiği mektupta, "Salı günü gerçekleşecek olan Rektör Adayı Belirleme Seçimi sürecinde aday olarak uzunca bir süredir size rektör olmamız halinde üniversitemizle ilgili gerçekleştirmeyi düşündüğümüz fikirlerimi anlatmaya çalıştım. Her birinize gösterdiğiniz anlayış, ayırdığınız vakit ve paylaştığınız samimi düşünceleriniz için teşekkür ederim. Bu süreçte şahsen çok kazançlı bir birikimim olduğunu paylaşmak istiyorum. Üniversitemizin farklı akademik birimlerinin durumunu yerinde inceleme imkânım olduğu gibi çok değerli yeni arkadaşlıklar edindim. Ziyaret edemediğim az sayıda hocama da broşürümü ulaştırdım. Süreç içinde aday olan saygıdeğer hocalarımız diğer üniversitelere örnek teşkil edecek bir olgunlukta çalışma yürüttüler, kendilerine müteşekkirim" dedi.
MESULİYETİMİZ AĞIR, EKİP RUHU GEREK
Devasa bir hizmet alanı olan rektörlüğün ağır mesuliyetinin altından ancak ekip ruhu ile kalkılabileceğini vurgulayan Çağlayan, mektubunda şunları söyledi; "Bu düşünceye samimiyetle inanan birisi olarak sizi üniversitemizin geleceğini birlikte planlamaya davet ediyorum. Eminim hepimiz öğretim üyesinin saygınlığının korunmasını arzu ediyoruz; sizi sadece öğretim üyelerinin değil her anlamda üniversitemizin bütün paydaşlarının saygınlığını koruyacak bir anlayışı hayata geçirmeye davet ediyorum. Devlet geleneklerine ve milli kültüre bağlı olmakla beraber evrensel değerleri önemseyen, gelişime ve yeniliklere açık bir yönetime davet ediyorum. Şehrimizin ve bölgemizin kurum ve kuruluşları ile işbirliğini geliştirmeye, Türkiye ölçeğinde olduğu gibi uluslararası akademide de yer edinmiş bir üniversiteye dönüştürmeye davet ediyorum. Yöneticide olması gereken olumlu özellikler açısından idari görevler üstlendiğim Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulunun yanı sıra Senato ve Üniversite Yönetim Kurulu üyeliklerimdeki performansım referanslarımdır. Eylem ve söylem tutarlılığının sizin tarafınızdan dikkate alınacağını biliyorum. Bu süreçte Ankara’da etkili dostlarımız olduğu halde sorulmadığı müddetçe bahsetmedim, çünkü adayın özgüveni ile öğretim üyelerinin karşısına çıkması gerektiğine inanıyorum. Bu düşüncelerle çalışma heyetimde yer alan kadirşinas arkadaşlarıma huzurunuzda teşekkür ederken tercihinizin şahsınız, fakülteniz ve üniversitemiz için hayırlı olmasını Allah’tan diliyor, en kalbi selam ve saygılarımı sunuyorum" dedi.
şokhaber.net