Şehir müzesi mi? Yalan müzesi mi?

Ortahisar belediye meclisinin CHP'li üyesi Turgay Şahin hayırsever merhum iş adamı Tevfik Serdar'a çok büyük saygısızlık yapılmıştır

Ortahisar belediye meclisinin CHP’li üyesi Turgay Şahin hayırsever merhum iş adamı Tevfik Serdar’a çok büyük saygısızlık yapılmıştır.

Şahin hayırsever merhum iş adamı Tevfik Serdar bu şehre bir Anadolu Lisesi ve birde kültür merkezi kazandırmıştır. Trabzon sevdalısı merhum Serdar yıllarca Amerika’da kalmış zamanın valisi Adil Yazar’ın Merkez Bankası Genel Müdürlüğünden alıp Kültür ve Turizm müdürlüğüne tahsis ettirdiği eski hizmet binasını büyük paralar harcayarak bu şehrin Kültür ve Sanatına hediye etmiş. Bu merkezde binlerce gencimiz resim müzik ve değişik kurslar alıp şehrin ve ülkenin sanatına katkıda bulunmuştur.

Trabzon büyükşehir belediye başkanı Dr. O. Fevzi Gümrükçüoğlu merhum Serdar’ın ebediyete intikalinin ardından ailesine dahi danışılmadan son derece nezaketsiz bir biçimde adını bu binadan söktürüp kaldırmış. Anlaşılan o ki Tevfik Serdar’ı daha az hayırsever bulmuş olacak! Sayın Gümrükçüoğlu, kendisine göre daha fazla hayırsever olarak Nejat Ongan’a bu binayı tahsis etmiş ve de bir protokolle Necat Ongan müzesi yaptırmış. Buda yetmemiş şehir genelindeki billboardlara Trabzon Şehir Müzesi’ne kavuşuyor ilanları vermeye başlamıştır. Hiçbir ilanda Ongan ailesinin adı bile geçmiyor. Demek ki Başkan Dr. Gümrükçüoğlu daha da fazla hayırsever bulursa onlarla imzaya oturacak! Bizim ise Allah (cc) Nejat Ongan’a uzun ömürler versin demekten başka çaremiz yok.

şokhaber.net