Şehirler Büyüdükçe Türkiye Büyür

Canik'te özel bir firma tarafından kurulan yapı fabrikasının açılışını gerçekleştiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Kalkınma yerelden başlar

Canik'te özel bir firma tarafından kurulan yapı fabrikasının açılışını gerçekleştiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Kalkınma yerelden başlar. Şehirlerimiz geliştikçe, büyüdükçe Türkiye de büyüyecektir" dedi.
Yapılan yatırımlarla tercih edilen bir bölge haline gelen Canik ilçesi, yatırımcıların da gözdesi oldu. Önemli yatırımları kendine çeken Canik'te son olarak bir yapı fabrikası daha hizmete girdi. Dereler mevkiinde özel bir firma tarafından kurulan Gürtaş Yapı Fabrikası düzenlenen törenle açıldı. Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta ile birlikte AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler'in de katıldığı törende, Başkan Osman Genç hayırlı olsun diyerek yeni işyerinin açılışını gerçekleştirdi.
ÜLKENİN GELİŞİMİNE KATKI
Açılış öncesi yaptığı konuşmada, ülkelerin gelişiminde şehirlerin önemli rol oynadığına dikkat çeken Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Türkiye'mizin bir hedefi var. Ülkemiz, hükümetimizin kararlı politikaları sonucu 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru ilerlerken, şehirlerimiz de gerçekleştirilen her yatırımla ülkemizin gelişimine katkıda bulunmaktadır. Biz Canik Belediyesi olarak, 'kalkınma yerelden başlar' anlayışıyla, son 13 yılda her alanda yaptığımız yatırımlarla gerek istihdam, gerek şehircilik, gerekse kültürel ve sosyal dönüşüm açısından sadece şehrimizin değil, ülkemizin de kalkınmasına önemli katkıda bulunduk" dedi.
ÖZEL SEKTÖRÜN ÖNÜNÜ AÇTIK
Samsun'da en çok özel yatırımın Canik'te yapıldığını ifade eden Başkan Genç, bu yatırımların ilçede yaptıkları çalışmalar sonucunda geldiğini ifade etti. Eğitim, kültür, sanat, spor, ticaret, kentsel dönüşüm gibi yatırımların yanısıra özel sektörün de önünü açtıklarını belirten Genç, "Canik artık yatırımcılarımızın dikkatini çekiyor. Bunların hepsi planlı çalışmanın sonucudur. Canik'i tercih eden yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Bu gelişimden herkes istifade etmektedir. Dolmuşçusu, esnafı kazanmaktadır" diye konuştu.
KALKINMA YERELDEN BAŞLAR
Dünyada artık şehirlerin yarıştığına işaret eden Başkan Genç, "Kalkınma kesinlikle yerelden geçmektedir. Şehirlerimizin kendi kaynaklarını oluşturabilecek fırsatlar ortaya koyması lazım. Her şeyi merkezden beklemeyen, yerel kaynakları harekete geçirerek sorunları çözen bir yaklaşım göstermeliyiz. Bu manada 21. yüzyılı iyi algılamalıyız. Dünyaya, ülkemize ve şehrimize ait fotoğrafı iyi okumak lazım. Biz bunun için sürekli gelişim, sürekli değişim diyoruz. İlçemize açılan Gürtaş Yapı Fabrikası'nın hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
şokhaber.net