Şehirlerin Geleceği Geçmişine Bağlıdır

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehirlerin genlerinin tarihi kodlarında gizli olduğunu belirterek, 'Şehirlerin gelecekte var olması geçmişine bağlıdır

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehirlerin genlerinin tarihi kodlarında gizli olduğunu belirterek, “Şehirlerin gelecekte var olması geçmişine bağlıdır. Dolayısıyla şehirlerin geçmişini bugüne güncellemeliyiz. Bunu sağlayacak olan da, şehirleri geleceğe taşıyacak olan da yerel yönetimlerdir” dedi.
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Tali'nin daveti üzerine Bayburt'ta düzenlenen 'Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni'ne katıldı. Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, dernek yöneticileri ve üyeleri ile vatandaşların yer aldığı etkinliğin açılışında yoğun ilgi gören Başkan Osman Genç, vatandaşlarla bol bol sohbet etti. Başkan Osman Genç, oldukça renkli geçen etkinliğin açılışında şehirlerin geçmişinin ve değerlerinin şehrin geleceği açısından önemine işaret etti.
ŞEHİRLERİN GEÇMİŞİNİ BUGÜNE GÜNCELLEMELİYİZ
Bir şehrin ve ülkenin en önemli zenginliğinin değerleri olduğunu belirten Başkan Osman Genç, "Türk milletinin var oluş sebebi, kendi değerleriyle bütünleşmesidir. Dolayısıyla şehirlerimizi geleceğe değerleriyle birlikte taşımalıyız. Şehirlerin gelecekte var olması geçmişine bağlıdır. Çünkü geçmişinden ve değerlerinden kopuk bir şehrin geleceği sağlam ve sağlıklı olmaz. Dolayısıyla şehirlerin geçmişini bugüne güncellemeliyiz. Bunu sağlayacak olan da, şehirleri geleceğe taşıyacak olan da yerel yönetimlerdir. Bizim de amacımız bu yönde milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmektir. Canik Belediyesi olarak önemli fiziki yatırımlar yapıyoruz, ancak bunların yanında sosyal ve kültürel gelişimi asla ihmal etmiyoruz. Bize göre şehrin estetiği mimarisi, insanın estetiği ise ahlakıdır" dedi.
DEĞERLERİMİZ TESİSLERDE YAŞIYOR
Bir şehrin veya bir ülkenin sadece fiziki yatırımlarla geleceğe taşınmasının mümkün olmadığını ifade eden Başkan Osman Genç, "Şehrimize ruh kazandıracak, değerlerimizi öne çıkaracak yatırımlar yapıyoruz. Çocuklarımızın öğrenmesi ve geleceğe taşınması amacıyla, yaptığımız sosyal ve kültürel tesislerine değerli Türk ve İslam büyüklerinin adlarını veriyoruz. Örneğin Karadeniz'in en büyük eğitim kampüsümüzün ismini Mevlana koyduk. Yine ilçemiz genelinde yaptığımız Hanım Konaklarına değerli Türk ve İslam kadınlarının adlarını veriyoruz. Bu sayede çocuklarımız değerlerimizi öğreniyor. Geleceği fethetmek istiyorsak çocuklarımızı değerleriyle büyüyen, geçmişine bağlı ve geleceği algılayabilecek donanımda yetiştirmek zorundayız. Şeyh Edebali’nin de dediği gibi, ‘Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini bilesin" diye konuştu.
EĞİTİM, YOLDAN DAHA ÖNEMLİ
Yaptıkları eğitim ve kültür yatırımları ile temel eğitimin yanısıra ilim-irfan sahibi kendi değerlerini öğrenen bir gençlik yetiştirdiklerini dile getiren Başkan Genç, "En çok önemsediğimiz yatırımlar, eğitim, kültür ve değerlerimiz olmuştur. Çocuklarımızı bu üç alanda geleceğe hazırlıyoruz. Sadece çocuklarımızı değil hanım kardeşlerimizi de eğitiyoruz. Çünkü çocuklarımızı yetiştirenler annelerdir. Bu manada biz eğitimin içine annelerimizi, ailelerimizi de katıyoruz. Bize göre kültür ve eğitim yatırımları, yaptığımız tüm yollardan, binalardan çok daha önemlidir" ifadelerini kullandı.
DEDE KORKUT ŞÖLENİNE KATILDI
Dede Korkut’un önemli bir değer olduğuna dikkat çeken Başkan Osman Genç, “Önemli bir değerimizi yaşattığı ve geleceğe taşıdığı için Bayburt yöneticilerini ve halkını kutluyorum” şeklinde konuştu. Başkan Osman Genç, Dede Korkut hikâyelerinin anlatıcısı ozanı, Oğuz beylerinin ve halkın töresini, geçmişini bilen, halkın her müşkülünü halleden geleneksel bir eğitici, yol gösterici ve akıl hocası Dede Korkut (Korkut Ata)’un türbesini de ziyaret etti. Samsun’dan şölene giden Bayburtlu bayanlarla da sohbet eden Başkan Osman Genç, Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu ve Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’i de makamında ziyaret etti. Paneller, âşıklar atışması, şiir şölenleri, cirit, halk oyunları gösterileri ile çeşitli sergilerin düzenleneceği etkinlik 5 gün sürecek.
şokhaber.net