Şehit Polis Mesut Yılmaz Son Yolculuğuna Uğurlandı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Vali İbrahim Şahin, Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik süren operasyon sırasında çıkan çatışmada şehit düşen Öz

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Vali İbrahim Şahin, Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik süren operasyon sırasında çıkan çatışmada şehit düşen Özel Harekât Polis Memuru Mesut Yılmaz’ın Samsun Büyük Camii’nde kılınan ikindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine katıldı.
CENAZEYE BÜYÜK KATILIM
 Şehidimizin cenaze namazı, Samsun Büyük Camii’nde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali İbrahim Şahin, Ak Parti Samsun Milletvekilleri Orhan Kırcalı, Ahmet Demircan, Çiğdem Karaaslan, MHP Samsun Milletvekilli Erhan Usta, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, İlçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma. Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Sedat Bulut, ilçe belediye başkanları, askeri, adli ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehidimizin yakınları  ve binlerce vatandaşın katılımı ile ikindi namazına müteakip kılındı.

[gallery ids="72440,72441,72442,72443,72444,72445"]

DUA YAPILDI VE HELALLİK ALINDI
 İl Müftüsü Veysel Çakı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından dua yapıldı ve helallik alındı. Daha sonra şehidimizin cenazesi Özel Harekât polislerinin omuzunda cenaze aracına konularak cadde üzerinde bir süre taşındı. Ardından şehidimizin naaşı cenaze aracına konularak defnedilmek üzere Samsun Kıranköy Şehitliği'ne götürüldü. Sonrasında şehidimiz Özel Harekât Polis Memuru Mesut Yılmaz’ın Türk Bayrağına sarılı olan naaşı, okunan Kur'an-ı Kerim  ve dualar eşliğinde Kıranköy Mezarlığı'ndaki polis şehitliğinde toprağa verildi.
GAZİ OLAN İKİ ARKADAŞI DA GÖZYAŞI DÖKTÜ
Şehit Özel Harekât Polis Memuru Mesut Yılmaz ile çatışmaya girerek yaralanan ve gazi olan iki arkadaşı da şehidimizin cenaze törenine katılarak gözyaşı döktü.  Defin töreninin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şehidin naaşına sarılı  olan Türk Bayrağını  öperek şehidimizin babası Mehmet YIlmaz'a, fotoğrafını ise şehidimizin kardeşi Hakan Yılmaz’a teslim etti. Gençlik ve Spor Bakanımız ve Sayın Valimiz defin törenin ardından şehidimizin annesine ve kardeşlerine baş sağlı diledi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

https://youtu.be/vquUhUBvC-g