SESOB'DAN VALİ KAYMAK'A ZİYARET

'Ahilik Haftası' dolayısıyla Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Vali Osman Kaymak'ı makamında ziyaret etti

‘Ahilik Haftası’ dolayısıyla Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Vali Osman Kaymak’ı makamında ziyaret etti.
17-23 Eylül 2018 tarihleri arasında kutlanan ‘Ahilik Haftası’ dolayısıyla Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler ve Yönetim Kurulu Üyeleri ziyarette Vali Osman Kaymak’a çiçek takdim etti.
Ahilik kültürünün yaşatılması için ‘Ahilik Haftası’nın çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “O anlamda Ahilik Kültürünün ilimizde yaşatılması için Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanımız ve Ticaret il Müdürümüz gayret içindeler, biz kendilerine çok teşekkür ediyoruz.
Ahiliğin sadece lafta değil ahlak olarak, iş olarak hayata yansıması lazım. Ahilik kültürü Osmanlı’dan gelen bir anlayıştır. Yılda bir defa kutluyorsun ama ticaret yaparken hile yap, usta çırak arasındaki ilişkiye dikkat etme, işçinin hakkını ye, stok yap fırsatçılık yarat. İşte Ahilik kültüründe bu yok arkadaşlar. Ahilik kültürü sembollerde kalmamalı gönüllerde hayata taşınmalı. İnsanlar bunu özümsemelidir. Tüm esnaflarımızın yaptıkları işlerde bu güzel kültürümüzü devam ettirmeleri dileklerimle Ahilik Haftasını kutluyor, bereketli kazançlar diliyorum” dedi.
Ziyaretin sununda Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler, Vali Osman Kaymak’a kaftan maketi takdim etti.