SESSİZ KRAL BAKANDAN YARDIM BEKLİYOR!

2015 İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonasında attığı 11 golle Milli Takımın şampiyon olmasında büyük pay sahibi olan sessiz kral Eşref Metin Su Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'tan destek bekliyor

2015 İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonasında attığı 11 golle Milli Takımın şampiyon olmasında büyük pay sahibi olan sessiz kral Eşref Metin Su Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’tan destek bekliyor.
KRAL YASAYA TAKILDI
İşitme Engelliler Millî Takımı, Türkiye'ye çok büyük bir mutluluk yaşatmış ve Haziran ayında Avrupa Şampiyonu olmuştu. Finalde Rusya'yı 4-0 gibi ezici bir skorla yenerek mağlup eden ay-yıldızlılar, bu büyük başarıya ulaşırken özellikle bir isim, gerçekten müthiş bir performans sergiledi. Finalde 3 gol atan ve turnuva boyunca 11 gol kaydederek kral olan İşitme Engelliler Millî Takımı'nın genç forveti, Eşref Su yardım bekliyor. Metin Eşref Su profesyonel olarak futbol hayatını sürdürmek istiyor. Bakan Çağatay Kılıç’ın da bu yasayı bir an önce çıkarması için dua ediyor.
MİLLİ TAKIMI ŞAMPİYON YAPTI
Avrupa Şampiyonası'nda hem şampiyon olan hem de attığı 11 golle gol kralı olan Metin Eşref, 6 maçta 24 gol attı. Üç maçta da hat-trick yapmayı başardı. Almanya’da futbol otoriteleri tarafından tam not alan Eşref büyük bir yetenek olarak gösteriliyor. Avrupa Şampiyonası’nda hem Milli takımı hem de kendini şampiyon yapan Eşref izleyenleri kendine hayran bıraktı. Samsun TRT muhabiri Mehmet Gençali’nin de Avrupa Şampiyonası boyunca izlediği Eşref için ‘hayran kaldım. Büyük bir yetenek. Onunla gurur duydum’ dedi.
HER YIL FİNALDEYİZ
Büyük ve sessiz yetenek Eşref, ‘hocam nerede forma verirse orada oynuyorum. Sağ ve sol açıkta da forma giyebiliyorum. Ama normalde santrfor arkası veya santrfor olarak çok verimli işler yapabiliyorum. Güzel gol sayılarına ulaştım. Stuttgart'ta normal bir takımda da oynuyorum, işitme engelliler takımında da forma giyiyorum. Zaten her yıl futsalda finallere gidiyoruz. Almanya'da forma giydiğim Stuttgart'ın İşitme Engelliler Takımı her yıl finalde. 2013 yılında Türkiye'ye geldiğimde Rusya'nın tercümanı bana ulaştı ve beni istediklerini söyledi. Maddi anlamda da destek olacaklarını söyledi. İngiltere'den gelen Hüseyin'in desteğiyle Türkiye'de oynamaya sıcak baktım. Açıkçası Türkiye'de biraz zorluk çekiyorum. Çünkü Avrupa'daki el işaretleriyle Türkiye'deki el işaretleri biraz farklı. Avrupa'nın kullandığı daha değişik. Ancak Türkiye'ye alıştım ve şimdi burada forma giyiyorum’ dedi.
PROFESYONEL OYNAMAK İSTİYORUM
Eşref, ‘Yurtdışında benim gibi oyuncuların İkinci Lig'e kadar çıkma şansı var. Zaten halen oynayan futbolcular da var. Jürgen Klopp kendi döneminde bir oyuncuyu Mainz 05'e getirmişti. Şu anda 17 yaşında bir oyuncu daha var. Benim hedefim de yaptığım işte en yukarıya çıkabilmek. Prosedürleri aştığımız takdirde beni kendi takımlarında görmek isteyen birçok kulüp var’ diye konuştu.
Eşref müsabakalara biyonik bir kulaklıkla çıkıyor. Ve açıklamalarını ise, babası Nuri Su aracılığıyla yapıyor. Eşref’in tek isteği profesyonel olarak Türkiye’de forma giyebilmek.  Eşref’in iki kardeşi de işitme engelli.

Tufan İpek