Sevdamız Samsun'dan Hızlı Tren Açıklaması!...

'Sevdamız Samsun' Genel Merkezi Başkanı Nuri Seven, Samsun-Ankara hızlı tren projesinin hayata geçirilmesi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Seven, projenin uzun süredir gündemde olmasına rağmen bir türlü sonuçlanamamasına dikkat çekerek, “Bu proje yılan hikayesine döndü” dedi.
Samsun'un ticaret hacminin büyük ölçüde İstanbul'a bağımlı olduğunu ifade eden Seven, "Samsun için öncelik Trabzon-Sarp hattı değil, Ankara hattı olmalı. Başkent ve Samsun arasındaki ilişkilerin güçlenmesi, hızlı tren projesi ile sağlanacak" dedi.
Seven, Samsun'un Ankara ile hızlı tren bağlantısının, ticaret ve ekonomik gelişme açısından kritik bir rol oynayacağını belirterek, "Bu bağlantı bir an önce hayata geçirilmeli. Ardından Ankara-İstanbul bağlantısı ile Samsun’un ticarette önemli bir konuma gelmesi sağlanacaktır" şeklinde konuştu.
Nuri Seven, şehrin başkent ile bağlarının güçlenmesi için hızlı tren projesinin yatırım planlarına alınması gerektiğini vurguladı ve “Bu konunun takipçisi olacağız” diyerek sözlerini noktaladı.