Sevgiyi Yozlaştırıyorlar...

Samsun HDP'İl Eşbaşkanı "Anneler günü" nedeniyle bir mesaj yayınladı

Samsun HDP’İl Eşbaşkanı "Anneler günü" nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Samsun Halkların Demokratik Partisi İl Eşbaşkanı Elif İçigen "Anneler günü" sebebiyle bir mesaj yayınladı. Yaptığı açıklamada Eşbaşkan Elif İçigen, "Hemen hemen hepimizin karşı olduğunu ifade ettiğimiz kavramlardan olan kapitalizmi besleyen kaynakların yine hepimiz tarafından sahiplenilmesi sebebiyle varlığını kum dökmeden sürdürmektedir.

“Adaletsiz gelir dağılımına yol açması, ekonomik ve politik alanda bir güç dengesizliğini ortaya çıkarması ve sermaye sahiplerinin egemen sınıf olarak kalması gibi ciddi eleştirilere tuttuğumuz ama bize sundukları moda, reklam, özel günler gibi argümanlarla, servet biriktirme ve sömürü hırslarını azdırdığımız, bilerek veya bilmeyerek desteklediğimiz kapitalizm; günahına bizleri dâhil etmektedir.” demişti zat-ın biri geçen yıl yazdığı yazısında. Ne de haklıydı. Sahiden öyle değil mi? Öyle olmasa bugün Çiftlik caddesinden Gazi caddesine, Sahil yolundan, Bulvar üzerine uzanan o boy boy reklamlar, sözde indirimler, yaldızlı cümleler ve afişler olur muydu hiç? Her yıl belli zamanlarda kutsal günler icat eden vahşi kapitalizm, bugünü annelerin günü değil, kredi kartı kullanım sıklıklarına bakılacak olursa tüketimin kutsal günü olarak görmektedir. İnsanları aynı fabrikanın ürünü haline getirmek, böylelikle sürümden daha çok kazanmak isteyen kapitalizm bizleri tüm hafta boyunca keyif ile seyretmiş olmalı. Sevgi, anne, baba, sevgili... gibi değerli kavramlar yılın küçük zaman dilimlerine hapsedilerek sermayeye temel olarak kullanılıyor. İnsanların karşılıklı sevgisini bile hediye almaya endeksliyorlar. Duygularımızı ne kadar tükettiğimizle ölçmek istiyorlar, "Sevgi"yi yozlaştırıyorlar.. Bu durum toplumsal değerlerimizle örtüşmediği gibi sömürü düzeninin yerleşmesine de izin vermektir.

Başta değerli anneleri ve pek kıymetli çocuklarını küresel kapitalizmin duygularımızı sömürmesine izin vermemeye, antikapitalist bir yaşama davet ediyorum.

Annelerimizin/kadınlarımızın gözyaşı dökmediği, tacize-tecavüze uğramadığı, emeğinin sömürülmediği, özgür yarınlara uyanmamız dileğiyle, sevgiyle"... dedi