ŞİDET'E VOSVOS'LU TEPKİ…

Kadına şiddete 'Vosvos' tepkisi Samsun Vosvos Derneği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında şehir turu gerçekleştirildi

Kadına şiddete 'Vosvos' tepkisi

Samsun Vosvos Derneği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında şehir turu gerçekleştirildi.

Şehir turu öncesi Atakum Belediyesi Yalı Kafe önünde toplanan ve burada Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı tarafından karşılanan vosvos sevdalıları, gerçekleştirdikleri bu etkinliği canice bir cinayete kurban giden Özgecan Aslan'a atfettiler.

Rengârenk vosvoslarının üzerine 'Özgecanları Unutmayalım' yazılı afişler asan dernek üyeleriyle biraraya gelen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Tüm dünyada büyük bir sempati toplayan otomobillerinizle böyle bir sosyal etkinliğe imza attığınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Özellikle de kadına şiddet konusunda bir sembol haline gelen merhum kızımız Özgecan'ı bu şekilde anmış olmanızdan mutlu oldum.  Kadına şiddeti ve bu iğrenç eylem içerisinde bulunanları her platformda lanetliyorum" diye konuştu. Başkan Taşçı, dernek üyesi kadınlara karanfil vererek 8 Mart Dünya Kadınlar Günlerini kutladı.

Samsun Vosvos Derneği Başkanı Haluk Özmen, etkinliklerine Sinop ve Ordu başta olmak üzere çevre illerden gelenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü, "Öncelikle herkese Cennet anaların ayakları altındadır sözünü hatırlatmak istiyorum. Kadınların hayatımızdaki önemini kimse tartışamaz. Kadına şiddet uygulayanlara karşı ağır cezalar verilmesini istiyoruz. Bu özel etkinliğimizde bizi yalnız bırakmayan Başkan Taşçı'ya da kadına şiddet konusundaki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.