SİMDER Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ı ağırladı
Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Sinan Oğan'ı ağırladı.
Dernek binasında gerçekleşen buluşmada Cumhurbaşkanı Adayı Oğan iş adamlarıyla kahvaltı yaptı. Ardından SİMDER Başkanı Yunus Güney dernek hakkında bilgiler verdi. SİMDER’in sektör içinde en büyük ve etkili sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu söyleyen Başkan Yunus Güney, “Birlikten kuvvet doğar ilkesini benimseyen derneğimiz kurulduğu günden bu yana yapı sektörüne omuz veren tüm paydaşları bir araya getirmeyi amaç edindi. Bu doğrultuda son 1,5 yılda geldiğimiz noktada sektörün her alanında nitelikli 150 üyesiyle faaliyet gösteren ve 4-5 bin insanı istihdam etmekle birlikte, 750 milyon Dolar sermayeye hükmeden iş insanlarının toplandığı bir çatı platform haline geldik. Sektör nezdinde Samsun için önemli işlere imza atan derneğimiz İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) üyeliği ile de sektöre ilişkin kararlarda etkili olma ve üyelerinin sesini ilgili yerlere ulaştırmak adına yoğun çaba sarf etmektedir. Bu çatı altında şehirde sektörümüzle ilgili birçok konuya el attık ve bundan sonra da atacağız” dedi.
Yapı sektörünün bugün en önemli konulardan birinin sektörün bir üst organizasyona duyduğu ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Güney, “Sektörümüzün tanımının yapılarak yasal bir düzenlemeye kavuşmasını ve bir çatı organizasyon kurularak Türkiye çağındaki dağınıklığın sona erdirilmesini arzu ediyoruz. Sektörü bir araya getirecek yasaya dayalı bir meslek odası ile müteahhitlerin kayıt altına alınması, sicillerinin tutulması, eğitim ve sertifikasyonlar sağlanabileceğini ve sektörün disipline edilmesi adına büyük bir aşama kaydedileceğine inanıyoruz. Bugün hâlihazırda böyle bir mekanizma yok ancak büyüyen ve gelişen ülkemizi inşa eden bizler inanıyoruz ki artık Türkiye Müteahhitler Odası’nı konuşmamızın vaktidir” ifadelerini kullandı.
Daha sonra söz alan Sinan Oğan ise, “Biz maalesef herşeyi İstanbul, Kocaeli gibi belli şehirlere topladık ve buralarda bir yığılma oldu. Hem bir nüfus yığılması hem de sanayileşme yığılması oldu. Biz bunu Anadolu’ya dağıtmayı düşünüyoruz. Anadolu’da belli kentleri daha ön plana çıkarmayı düşünüyoruz ve Samsun’da bunlardan birisidir. Hem denizle olan bağlantısı hem liman özellikleri hem Samsun’un tarihi niteliği. Mustafa Kemal Atatürk’ün ben tesadüfen Samsun’a çıktığı kanaatinde değilim. Samsun’u bilerek seçerek Samsun’a çıkmıştır. Ama Samsun en önemli Cumhuriyet kenti iken, yeterince bu özelliğinden tam olarak faydalanamamıştır. İnşallah biz Samsun’umuzu da diğer Samsun dışındaki 80 vilayetimizi de eşit bir şekilde kalkındıracağız. Bizim siyaset anlayışımızda ötekini kötülemek, berikine çamur atmak, dar kısır çekişmeler yoktur. Artık bunları geride bırakmanın zamanı gelmiştir. Bizim siyasetimizde birleşme bütünleşme vardır. Ben bir Türk Milliyetçisiyim ve bir Türk Milliyetçisi olarak bu ülkenin bütün zenginliklerini kucaklayan bir adayım” dedi.