ŞİMDİ ONLAR DÜŞÜNSÜN!

Terör örgütünün yollara mayın, patlayıcı yerleştirerek gerçekleştirdiği saldırıların önüne geçmek için yol yapım işi belediyelerden alınarak Karayollarına verildi

Terör örgütünün yollara mayın, patlayıcı yerleştirerek gerçekleştirdiği saldırıların önüne geçmek için yol yapım işi belediyelerden alınarak Karayollarına verildi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanı Ahmet Arslan, Milliyet yazarı Serpil ÇEVİKCAN'A önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Arslan operasyon yapılan 7 ilçe merkezi ve Şırnak’taki tüm yolların Karayolları Genel Müdürlüğü’nce asfaltlanacağını açıkladı.
Bakan Arslan, operasyon yapılan 7 ilçede ve Şırnak kent merkezinde artık yolların Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılacağını, 7 ilçedeki ihale süreçlerinin de tamamlandığını anlattı. Valiliklerin talebi doğrultusunda uygulamanın bütün bölgeye yayılabileceğinin de altını çizdi.
Arslan’ın açıklamaları şöyle:
O BELEDİYENİN YAPTIĞI YOLLAR SIKINTILI
Güneydoğu’da karayollarının durumu, yol altına mayın döşenmesi ve yaşanan tahribatlar konusunda, Şimdi Güneydoğu’da yollarla ilgili bir sıkıntı yok. Ancak operasyon yapılan ilçelerde çukur kazılan yerlerdeki yolların sıcak asfalt yapılmasıyla ilgili toplam 7 ilçede ihaleler yapıldı işe başlandı. Sadece Şırnak’la ilgili ihale hazırlığı devam ediyor. Güneydoğu’da belediyelerin yaptığı yollarda sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle o yolların hepsini şehir içi de dâhil, Karayolları Genel Müdürlüğü marifetiyle ihalelerini yaptık. Sıcak asfaltlarını biz yapacağız. Dolayısıyla bizim arkadaşlarımız işin başında olacak. Yapılacak olan asfalt toplam 220 kilometre olacak.