SİYASİ TARTIŞMA MALZEMESİ YAPMAYALIM

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Ermeni meselesi sürekli belli unsurlar tarafından kaşınarak Türkiye'nin sürekli önüne konmaya çalışılıyor" dedi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Ermeni meselesi sürekli belli unsurlar tarafından kaşınarak Türkiye'nin sürekli önüne konmaya çalışılıyor" dedi.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Serra Otel'de 80 bilim adamının katılımıyla gerçekleştirilen  "Tarihte Ermeniler ve Ermeni Meselesi" başlıklı 3. uluslararası sempozyumunda konuştu. 
SİYASİLERİN SİYASET MALZEMESİ YAPMASINA İZİN VERMEYELİM

Ermeni meselesi konusunun bilim insanlarına bırakılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Bizim ülkemizin dış politikasının omurgasını oluşturan söylem şudur. Ermeni meselesini bilim insanlarına bırakalım. Bilim insanları otursun açılsın bütün arşivler orada Ermeni meselesinin içinde yatan problemleri ortaya koysunlar tartışsınlar ve müzakere etsinler. Oradan çıkan sonucu biz gelecek yaşamda kullanalım. Bu konuyu siyasilerin siyasi tartışmalarına malzeme yapmayalım. Çünkü Ermeni meselesi sürekli belli unsurlar tarafından kaşınarak Türkiye'nin önüne konmaya çalışılıyor" dedi.
ATATÜRK'UN TARİHİ YOLUNU ORTAYA ÇIKARACAĞIZ
Atatürk'ün Samsun'dan Amasya'ya gidişi sırasında kullandığı tarihi yola da dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Atatürk Samsun'dan çıkıyor Havza'ya gidiyor. Havza'da kaplıcada kaldı diyoruz ancak Atatürk'ün Samsun'dan Havza'ya gidişi bile büyük bir macera. O yıllarda Samsun'un bütün dağları Ermeni ve Rum çeteleri ile dolu. Atatürk'ün buradan Havza'ya gidişi sırasında verdiği mücadele bile kurtuluş mücadelesinin önemli bir aşaması. Atatürk'ün kullandığı yolun yok olup gitmemesi için şimdi bir çalışma başlattık. Yoğun bir şekilde bunun üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu.
3 gün boyunca devam edecek sempozyumda Türkiye’nin seçkin üniversitelerinden ve yurt dışından gelen akademisyen ve bilim adamlarının Ermeni meselesini etraflıca tartışarak tüm yönleriyle ele alacağı belirtildi. Sempozyuma Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Emniyet Müdürü Vedat Yavuz,  Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, akademisyenler ve tarihçiler katıldı.
Köksal ÖNER