SOKAK HAYVANLARI UNUTMADI

Kar yağışının etkili olduğu Giresun'da çalışmalarını aralıksız sürdüren belediye ekipleri sahipsiz sokak hayvanlarını unutmadı








Kar yağışının etkili olduğu Giresun’da çalışmalarını aralıksız sürdüren belediye ekipleri sahipsiz sokak hayvanlarını unutmadı.

Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun talimatı ile geçen yıl yapılan 7 adet hayvan yem istasyonu her gün ekipler tarafından kontrol ediliyor.

Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan sahipsiz hayvan yem istasyonları hakkında bilgi veren Müdür Gürcan Oksal, 2015 yılında istasyon sayısını 15 ‘e çıkaracaklarını söyledi. Oksal; “7 adet yem istasyonumuz var. Su kovası otomatik olarak doluyor. Normal hava şartlarında, et, süt koyuyoruz. Kış mevsiminde istasyonları temizleyip, daha güçlü gıda olan hazır mama koyuyoruz. Sahipsiz kedi, köpek ve kuşlar buralardan yararlanıyor. Şuanda 7 istasyon var. 2015 yılında bu sayıyı 15’e çıkarmayı planlıyoruz.” dedi.


Giresun Belediyesi tarafından kurulan sahipsiz hayvan yem istasyonları; Büyük Sanayi Sitesi, Küçük Sanayi Sitesi, Özgürlük Yolu, Çınarlar, Sokakbaşı, 26 Evler ve Yeni Mahalle’de bulunuyor.