SOSYALİST KADINLAR KADINA ŞİDDETİ KINADI

Samsun Sosyalist Kadın Meclisleri düzenledikleri kapalı basın toplantısı ile Haziran ayına ait şiddetin Kara Tablosunu açıkladı

Samsun Sosyalist Kadın Meclisleri düzenledikleri kapalı basın toplantısı ile Haziran ayına ait şiddetin Kara Tablosunu açıkladı. Açıklamada yerelde ve Türkiye genelinde erkekler tarafından şiddete maruz kalan ve katledilen kadınların isimleri basına sunuldu.
Şiddetin kara tablosuna seyirci kalmayan kadınlar, haziran ayında da kadın katliamlarına, erkek –devlet-yargı şiddetine karşı hesap sormaya devam etti.
2015’in ilk 6 ayında 155 kadın erkekler tarafından katledildi. Özgecan ile başlayan kadın isyanı, Muğla’da canavarca hislerle katledilen Cansu Kaya’nın ardından tekrar sokakları ısıttı. Kadınlar “Canımız yanmayana kadar sokaklardayız” diyerek, kadın katillerinden hesap sormayı sürdürdü. Cansu Kaya için birçok ilde yapılan eylemler de devletin cinsel şiddet ve kadın katliamları karşısındaki seyirciliğine bir an önce son vermesini “Özge Can Yasası’nın” çıkarılmasını istedi. Bununla birlikte yasaları geçersiz kılan kadın isyanında açığa çıkan kadın öz savunması ve dayanışması Muğla’da kaçırılan Üniversiteli Feride’nin bulunmasını sağladı. Polisin “rızası” var gerekçesi ile harekete geçmemesi karşısında harekete geçen kadınlar, sokak eylemlerinin yanı sıra sosyal medya üzerinden yürüttükleri kampanya sonucunda tacizci erkeklerin yerini bularak yakalanmasını sağladı.


Bizler evde sokakta, iş yerinde, her an ölüm tehdidi altında yaşamak istemiyoruz. Erkek – devlet şiddetine, kadın düşmanı politikalara ve cinsiyetçi uygulamalara karşı susmuyoruz. İsyan ediyoruz ve tüm kadınları isyanımızı büyütmeye çağırıyoruz.