SÖZDE AKADEMİSYENLER!

ÜLKÜ OCAKLARINDAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA… Kendilerini barış için akademisyenler diye adlandıran bir grup akademisyen ülkemizde gerilime yol açan bir açıklama yaptılar

ÜLKÜ OCAKLARINDAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA…
Kendilerini barış için akademisyenler diye adlandıran bir grup akademisyen ülkemizde gerilime yol açan bir açıklama yaptılar. Yapılan açıklama üzerine ülke genelinde siyasilerden sivil toplum kuruluşlarına kadar birçok kurum kuruluş ve kişilerin yaptığı açıklamalara en sert tepki Samsun Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’ndan geldi.
İl Başkanı Hüseyin Kürşat Geze; "....On binlerce Vatan evladı Şehit olurken uyduruk bir halk mücadelesini gerilla şarkıları ile destanlaştırmaya çalışanlar 'etek'leri tutuşunca devreye sözde akademik, politik ve bürokratik elemanlarını sokuyor ve başlıyorlar polyannacılık oynamaya... Terör Örgütü PKK’nın gençlik ve şehir yapılanmalarına bağlı -şereften ve haysiyetten mahrum- militanları uluslararası medya kuruluşlarına verdikleri itiraf niteliğinde ki demeçte toparlanma ve silahlanma dönemi olarak iktidarın 'barış süreci' gafletinden faydalandıklarını biliyoruz... Son zamanlarda Askerden çok polislerimizi hedef alarak 'şehirler de bizim' havası vermeye çalışan ve başta bölge halkı olmak üzere Türk Milletini huzursuz eden bu şerefsizler Kahraman Türk Ordusundan aldıkları darbelerle bir kez daha aptallaşmış, şaşkına dönmüş ve hevesi kursağında kalmıştır. Ve şimdi; O sözde akademisyen özde hain olan kıt beyinli zevatlara soruyorum: Siz barış sürecini yandaşı olduğunuz terör örgütü güç toplasın diye mi istiyorsunuz yoksa bölge halkı üzerinde kaybetmekten korktuğunuz güç hâkimiyetinden mi?
Bu bağlamda, YÖK ve OMÜ yönetiminin Hümanistçe söylemler ile aldatmaya gelmeyip bu güruh hakkında soruşturma açmalarını son derece doğru buluyor ve bu konunun da en yakın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyorum... " diyerek takipçisi olacaklarını dile getirdi.