SSK Hastaneleri işçi...

Dr

Dr. Kesim’in Ardından…

Zamanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığına bağlı SSK Hastaneleri işçi hastaneleri idi.
Özel hastaneler gibi çok özel hizmet verir ve her hastayı kabul etmezler ve SSK başhekimliğine herkes atanamazdı.
1980 darbesinin ardından kurucu meclise valiler isim teklif ederken Trabzon Valisi merhum Ali Rıza Yaradanakul Trabzon’dan SSK Hastanesinin başhekimi Dr. Zeki Çakmakçı’yı teklif etmişti,
Dr. Çakmakçı’nı kurucu meclise seçilince doğal olarak başhekim yardımcısı Dr. Cengiz Kesim’i başhekimliğe atanmıştı.
Son derece sosyal bir yapıya sahip olan çok da geniş bir çevreye sahip olan Bevliye ve Rotary kulübünün başkanı idi.
1983 de kurulan ANAP iktidarının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı bevliye Doktoru Mustafa Kalemli’nin de devre arkadaşı idi.
ANAP İl başkanı merhum Dr. Ahmet Yıldırım merhum Dr. Kesim’i görevden aldırmak için çok uğraşmış ancak Bakan Dr. Kalemli konuya hiç de sıcak bakmamıştı.
Dr. Yıldırım yerine il başkanlığına seçilen Avni Akkan Numune hastanesi eski başhekimi Dr. Osman Akıntürk’ü SSK Hastanesi başhekimliğine getirmek istemiş ancak Bakan Dr. Kalemli direnmişti.
Daha sonra Sağlık ve İçişleri Bakanlığı, TBMM Başkanlığı görevlerinde bulunan ANAP’ın ağır toplarından olmasından hiç kimse kendine laf dinletememişti.
O günlerde TRT Siyah beyaz ekranda aileler yarışıyor adlı bir programda ülkenin iki ayrı ilinden iki aileyi canlı yayında birbirleriyle yarıştırıyor.
Sıra Trabzon’a gelmiş SSK Hastanesi başhekimi Dr. Cengiz Kesim Eskişehir’den rotary kulüp başkanı bir başka Dr. ailece yarışıyor…
Bizde aynı gece ANAP Milletvekili Eyüp Aşık, ANAP İl başkanı Avni Akkan, Orman Bakanlığı müsteşarı Cemal Akın’ın Atatürk Orman çiftliğindeki Orman misafirhanesinde konuğuyuz. TV’yi açtık TRT 1de karşımızda Dr. Kesim ailece ekranda. İl başkanı Akkan TRT işi biliyor deyince, yanımızda bulunan ANAP Eskişehir milletvekili bu bizim rotary kulüpler TRT’ye el koydu. Genel Müdür Cem Tuna da bunların adamı deyince, İl başkanı Akkan iktidarız ancak muktedir değiliz. Bir SSK Hastanesi başhekimini görevden alamıyoruz, gücümüz yetmiyor dedi. Milletvekili Aşık yarın Bakan Dr. Kalemli’ye gidiyorum gel benimle deyince, İl başkanı Akkan önce o işi yapacak Dr. Bulalım. Dışarıdan başhekim gelmesine karşıyım dedi. Ben de kendilerine aynı hastanede Dr. Naci İmamoğlu son derece güzel bir isim getirin ve hizmet alın dedim.
Aşık sabah Dr. Kesim’i görevden aldırarak yerine Dr. İmamoğlu’nu getirdiğini söyledi. TRT Dr. Kesim’in görevden alınmasını sağlamıştı…
Trabzon’a geldim SSK Hastanesine gittim Dr. İmamoğlu’nu 3. katta buldum.
Yan tarafta bulunan bebek mutfağına geçtik. Yanımda aynı hastanenin personel şefi Halil İbrahim Albayrak var. Kendisine başhekimlik göreviniz hayırlı olsun dedim.
Dr. İmamoğlu bana ilk olarak Dr. Kesim Çok güçlüdür kimse onu yerinden kaldıramaz demişti.
Bir gün sonra beni arayarak atama yazımı tebliğ ettim, kendisi bir ağabey olarak yanımızda hizmetlerini sürdürecek demişti.
Şimdi bizde o nazik kibar insan Dr. Kesim’e mekânın cennet olsun diyoruz.