T.C Tarihinde Kampus hastaneleri...

Zihniyete Bak Zihniyete! T

Zihniyete Bak Zihniyete!

T.C Tarihinde kampus hastaneleri projesini ilk kez 2 MC hükümetinin MHP’li Sağlık Bakanı Cengiz Gökçek gündeme getirmiş ve ilk uygulaması Trabzon’da başlamış çamlık mevkii göğüs hastanesi yanında beş ayrı binayı projelendirilip ihale eder. Gaye göğüs, kalp, intaniye, çocuk gibi tüm birimleri bir araya toplamaktır.

İşi alan müteahhit firma zamanın Artvin MHP il başkanı İsmet Aslan 1979 da beş binayı bitirip Sağlık Müdür vekili Merhum Dr. Mehmet Meral’e teslim eder. TIP fakültesi o günlerde yer aramaktadır. Zamanın Valisi Münir Raif Güney bugünkü Ahi Evren kalp cerrahi hastane binasını TIP Fakültesine tahsis eder. Diğer binalar boş durmaktadır. İktidar iki kez değişir proje hayata geçemez. ANAP iktidarı iki bakanlığı birleştirip Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına merhum Av. Mehmet Aydın’ı getirir. Bu binalardan biri Çamlık çocuk yuvası diğeri huzurevi, bir diğeri ise Erdoğdu polis karakolu, biride halk sağlığı laboratuvarı yapılır. Bakan Aydın büyük bir yangının ardından yine eski Bakan Gökçek tarafından ihale edilerek yaptırılan Yavuz Selim Kemik Hastanesi Baş Hekimliğine merhum Dr. Numan Gül’ü atayıp yeniden hizmete açar.

1986 yılında TIP Fakültesi kendi binasına taşınınca eski bina yıkılmaya terk edilir. Yapılışından 14 yıl sonra Trabzon Valisi Adil Yazar’ı ziyaret eden yine bir MHP’li Sağlık Bakanı Osman Durmuş’a konu aktarılır. Bakan Durmuş binaya gider ancak Sağlık Müdürü Dr. Fatih Niyazoğlu alt katlara indirmek istemez. Çünkü binanın alt iki katı su doludur. Bakan Durmuş orada Vali Yazar’a bu binanın tamiratını il özel idaresinden acil ihale edin ben burayı iki yıl sonra kalp cerrahi hastanesi yapacağım der. İhale edilir ancak iktidar değişir. Bakan da Vali de gider. İki yıl sonra açılacak bina 9 yıl sonra 2009 yılında başbakan Recep Tayip, Erdoğan 2011 Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2014 Vali vekili Abdurrahman Koçoğlu tarafından son derece görkemli törenlerle hizmete açılır.

Şimdi tüm bunları niye yazdım… Eski adıyla kampus yeni adıyla şehir hastaneleri projesinin tarihçesini anlatmak istedim. Şimdi bakın MHP’nin sağlık bakanı Osman durmuş Çaykara Ataköy MHP’li belediye başkanı merhum Orhan Sönmez’i ziyaretinde orada boş bir hastane binası olduğunu öğrenince Sağlık Müdürü Dr. Niyazoğlu’na burayı derhal psikiyatri hastanesi yapalım der yapılır açılır. Aradan 14 yıl geçmiştir artık ihtiyaca cevap vermemektedir. Bu arada Sağlık Bakanlığı SSK Hastanelerini bünyesine katınca zamanın Müsteşarı Dr. Orhan Gümrükçüoğlu Of ilçemizde iki ayrı hastaneye gerek yok birini KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen’e devir eder. Yeni Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal bizim kampus dışında işimiz yok diyerek bu binayı Sağlık Müdürlüğüne geri verir. Bu devirler 10 yıldır sürerken 20 Yıl önce yapılan bina yıkılmayı bekler. İl Sağlık Müdürü Dr. Süleymanoğlu Ataköy’deki binayı taşımak için yer aramaktadır. Arsin belediye başkanı Dr. Erdem Şen devreye girer Arsin’de Trabzon belediyesine ait 15 dönüm araziyi Dr. Gümrükçüoğlu’ndan bila bedel psikiyatri hastanesi yapılmak üzere Sağlık Müdürlüğüne devir eder. İş TOKİ’ye havale edilir. Sağlık Müdürü Dr. Süleymanoğlu bizim Of’ta koskoca bir hastanemiz var yazıktır yıkılıyor orayı tamir edip psikiyatri hastanesi yapalım demez. Ancak Numune Hastanemizin içine önce Doğum ve Çocuk şimdide psikiyatri servisini getirir. Anlayamıyorum… Zihniyete bakın zihniyete diyorum!