TAKIMIMIZIN KALICI OLMASINI İSTİYORUZ...

Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor Genel Menajeri Osman Rendeci, 'Bu yıl 1

Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor Genel Menajeri Osman Rendeci, ”Bu yıl 1. Ligde oynayan takımımız, hedeflenen doğrultuda başarılı bir performans gösteriyor. Bu takımın ve kulübün yapılanması, orta vadeli plan yaparak basketbol takımının kalıcı olmasını istiyoruz. Orta vade diyorum çünkü çok uzun vadeli plan yapmak kısa ve orta vadeli planlarının gerçekleşmesi ile kabul görmesine bağlı” dedi.
1MİLYON TL CİVARINDA GELİR DIŞINDA GELİRİMİZ MAALESEF YOK
Çok güzel bir tesise sahip oldukların ifade eden Genel Menajeri Osman Rendeci, ”Bunun verimli bir şekilde çalışması, kulübümüzün yani belediyemizin imkânlarıyla sağlanıyor. Kulübün başarılı olmasının altında öncelikle belediyemizin verdiği maddi destek devamlılığı ve Samsun gençliğine ve dolayısı ile samsun halkına sosyal alanda yapılan hizmet şuuru yatıyor. Ancak basketbolun maddi imkânların temininde iddiadan elde edilen yıllık 1milyon TL civarında gelir dışında gelirimiz maalesef yok. Sponsorluk anlaşması yapabilmek, basketbol takımımızın başarılı olması ve salonların seyirci potansiyelinin artıp basketbol takımına Samsunlunun sahip çıkması ile mümkündür” diye konuştu.
BİZİM TAKIMIMIZ DİYEBİLECEĞİ NOKTAYA BASKETBOL SEVERLERİ GETİRMEK LAZIM
Bugün salon sporlarının en büyük sıkıntısı seyirciyi salonlara çekememekte olduklarının altını çizen Rendeci, ”Sporu bir eğlence ve güzel vakit geçirme ve aynı zamanda sahiplenme duygusu ile bizim takımımız diyebileceği noktaya basketbol severleri getirmek lazım. Belediyemizde çalışan aileleri ile birlikte binlerce kişi, gençlik spor müdürlüklerinde çalışan yüzlerce kişi, okullarımızdaki beden eğitimi eğitmenleri, basketbol spor okullarında sporcu ve velileri, okullarda spor yapan binlerce öğrenci, üniversitemizdeki spor bölümü ve eğitmenleri ve öğrencileri maalesef 1'inci Ligde üst seviyede oynayan ve başarılı olan basketbol takımımızın maçlarına gerekli ilgiyi göstermiyoruz” diye dert yandı.
KULÜPLER EKONOMİK OLARAK DAHA FAZLA KAYNAK BULMAK ZORUNDA KALIYORLAR

Maçlarımızı internet sitemizden, billboardlardan, şehrin muhtelif yerlerine pankartlar asarak duyuruldukları vurgulayan Rendeci, ”Maçlardan hiçbir ücret talebinde bulunmuyoruz. Çok sıcak ve keyif alabilecekleri bir hafta sonu etkinliği olarak 15 günde bir iç saha maçına sporseverlerin ilgi göstermesi bekliyoruz. Mücadele ettiğimiz 1’inci Ligde 18 takım var. Ve bunun 14ünden daha az bütçe ile birinci yılımızda çok başarılı oldu. Spor başarısının yanında alt yapı organizasyonunun genişlemesi, spor okullarının dolması, seyircinin salonları doldurması ve maddi kaynak devamlılığının sürdürülebilmesi düşünülmesi ve üzerinde çalışılması gereken konular. Maalesef çok dar yerli oyuncu havuzu ve menajerlik sistemi ile kulüpler ekonomik olarak daha fazla kaynak bulmak zorunda kalıyorlar. Kaynak bulan kaba tabirle “ parayı veren düdüğü çalar” noktasında olan kulüpler parayı verip düdüğü çalamayan konumdalar. Temennimiz çok radikal kararlar alınarak bu sistem nasıl verimli hale gelir, yeni federasyonumuzun yeni uygulamaların getireceği sonuçlar neler olur buna kafa yorup buna göre davranmamız gerekir” dedi.
KAYNAK YAPILANMASI İLE BİRLİKTE TAKIMLARI DİZAYN ETMEK GEREKİR.
Bu sezon oynanırken önümüzdeki sezonun planlamasını acil yapılması gerektiğini belirten Rendeci, ”Kulüp daralan zamanda çok daha ağır yük altına girmesin ve başarılı olabilecek bir kadro kursun. Maddi kaynakları aşırı zorlamak yerine sürdürülebilir ve devamlılığı olan kaynak yapılanması ile birlikte takımları dizayn etmek gerekir. Heyecan duyup keyif alıp keyif verdirebilen bir takım ve kulüp olmalıyız. Sonuçta yaptığımız ve yapmaya çalıştığımız nihayetinde spordur. Şu an bulunduğumuz durumda kulübün tepeden başlayarak alta doğru başarılı olduğunu düşünüyorum. Kaynak teminin ve kaynakların doğru kullanımı daha titizlikle gerçekleşirse bu kulüp başarılı ve sürekli olacaktır” şeklinde ifade etti.
TAŞIYABİLECEĞİMİZ KADAR YÜKÜN ALTINA GİRMEMİZ GEREKMEKTEDİR
Kaynak temini büyük gayret ve fedakârlıklarla yapıldığını sözlerine ekleyen Tepe yönetiminin bulduğu bu kaynakların yeterli olması kaynakların çarçur edilmesi anlamına gelmemelidir. Önemli herkesin 5 liraya yaptığını 3 liraya yapabilme becerisini gösterebilmektir. Sporcu seviyesi arttıkça, başarı arttıkça sorunlarda farklı boyut kazanmakta, buna uygun olarak kulüpte kendini yenilemekte ve büyümek zorunda kalmaktadır. İşte bu durum kulübün maddi yükünü arttırmakta ve taşınabilirlik noktasında sıkıntı olmaktadır. O nedenle kaynakların akıcı kullanılması ve taşıyabileceğimiz kadar yükün altına girmemiz gerekmektedir. Devamlı olmayan suni başarılar yerine devamlılığı olan sürdürülebilir başarılar peşinde koşmalıyız. “ Gayret bizden Tevfik Allah’dan“ diye konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net