Tam 41 yıllık dostum son 6 yılını saymazsanız...

Dr

Dr. O. Fevzi Gümrükçüoğlu

Tam 41 yıllık dostum son 6 yılını saymazsanız kesin 35 yıllık yakın dostum Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. O. Fevzi Gümrükçüoğlu Büyükşehir Belediyesinde geçirdiği 1 yılı Genel Sekreter Vekili Cengiz Çolak, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kul, Genel Sekreter yardımcısı vekili Mustafa Akkaya ve TİSKİ Genel Müdür Vekili (meşhur bacanak)Recep Köksal’ı yanına alarak düzenlediği basın toplantısıyla anlattı.  4 ayrı TV Kanalın canlı olarak yayınladığı basın toplantısında tam bir saat (icraatın içinde ) programı gibi yaptıklarını anlattı… Öyle anlattı ki bu şehre çuvalla para gelmiş, bu şehir baştan sona değiştiğini anlatırken 61 projeyi anlatmayı atladı.

Tüm basın mensuplarına da söz verirken bizde söz aldık ve şu soruları sorduk…

Soru 1- TOKİ Başkanı Ergun Turan size tek hedefin Çömlekçi projesi olmalıdır, şehri kırk parçaya böldün, Esentepe mahallesi, Gülbahar Hatun mahallesi, Eski Narlıbahçe denilen kısım, Hızır bey mahallesini meclis kararıyla kentsel dönüşümden çıkart, git istersen orada bir proje yap ve onu uygulamaya koy vatandaşı daha fazla mağdur etme dedi mi?

Cevap; TOKİ başkanımız Mehmet Ergun Turan bizim çok değerli hem şehrimizdir, şehrin sorunlarını bizden çok daha iyi bilmektedir, bu nedenle Çömlekçi’ye çok fazla önem vermektedir her konuda kendisi ile mutabıkız…

Soru 2- Merhum Trabzon mebusu Ali Şükrü Beyi anma töreni düzenlerken etrafındaki yeşil alanı, top sahasını, başta Maraş caddesindeki iş hanları olmak üzere il özel idaresine ait binaları neden satıyorsunuz? Parasız mı kaldınız?

Cevap 2 - Büyükşehir belediyemizin çok fazla borcu var. Biz hiçbir ilçemize borç devretmedik, bu borçları kapatmak için bir takım yerlerimizi satmak zorundayız. Ancak Boztepe’deki arazimizi biz 11 trilyona sattık. Peki, Yalıncak’ta iki ayrı araziyi bedava verenleri neden eleştirmediniz ben hiç değilse para aldım dedi.

Soru 3- Trabzon büyükşehir belediyesinin ortak olduğu Karadeniz doğalgazdan vatandaş kapısına gelen doğalgazı almıyor diyorsunuz. Eski Sahil yolunu Karadeniz doğalgaz hattını çekti, yol üzerinde bulunan Merkez Bankası, Orman Bölge Müdürlüğü, Aksular ve Panage Otel, Ulusoy ve Orkide sitelerine doğal gaz verdinizde almadılar mı diye sorduk?

Cevap 3- Ben konu ile ilgili bilgim yok inceleyeceğim sizi de bilgilendireceğim!

Soru 4- Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın tensipleriyle belediyemize tahsis edilen Cam Oba kışlasının botanik bahçe yaptığınızı söylüyorsunuz. Ancak tabusu halen Milli Emlak’tadır. Neden belediyenin malı olarak tabusunu almadınız diye sordum?

Cevap 4- Bizden önceki belediyeler bu araziyi defalarca istediler ancak alamadılar. Biz geçici olsa da aldık fenamı yaptık dedi.

Soru 5- Bu şehrin Güneyden yani Erzurum’dan girişi bu şehre yakışıyor mu? Kömür depoları, ot depoları, kum depoları, hurdacılar, aralarında meslek okulu, çadırların içinde ticaret haneler ve sizde gelip asfalt şantiyenizi bu vadiye kurdunuz bu mu marka şehir dedik?

Cevap 5- Son derece haklısınız, biz de bu konum ve görünümden rahatsızız konu benim asfalt şantiyem ise söker alıp giderim. Ancak ilgilenmemiz gerekir dedi

Başkan Dr. Gümrükçüoğlu sorularımız kaçamak cevap verdi ve işi genel sekreter vekili Cengiz Çolak’a havale etti ama biz aynı şeyi yapmayacağız ve takdiri size bırakacağız!