TARİHİNİZDEN Mİ UTANIYORSUNUZ!

Alperen Eğitim ve Kültür Merkezleri Başkanı Coşkun Arslan yaptığı basın açıklamasında tarihimize sahip çıkılmasını belitti

Alperen Eğitim ve Kültür Merkezleri Başkanı Coşkun Arslan yaptığı basın açıklamasında tarihimize sahip çıkılmasını belitti.

Bir süredir şehrimizin gündemini meşgul eden ve Amazon adı verilen “sahte tarih” efsanesi milli mücadelenin en önemli şehirlerinden biri olan Samsunumuza ve Samsunlulara yapılan büyük bir haksızlıktır. Bir ok ucu, en ufak bir iz dahi bulunamamış, sadece söylentilerden yola çıkılarak hazırlanmış bir efsaneden şehrimize fayda gelmeyeceği gibi şehrimizin tarihi kimliğine de zarar verilecektir. Sadece Bandırma Vapuru ve basit bir açık hava müzesi ile milli mücadeleyi geçiştirmek ve Batı parkta büyük bir yatırımla, milletin parası ile hayal ürünü ucube heykeller ve Amazon adası yapmak en hafif tabiriyle şark kurnazlığıdır.

Velev ki sizin dediğiniz gibi olsun! Binlerce Amazon kadını bu şehirde yaşamış olsa ne fark eder? Hepsi Dağköylü, Samsun’un evladı bir Fatma Çavuş olabilir mi! Ne yaptınız Fatma Çavuş için! Tarihinizden mi utanıyorsunuz! Birkaç turist görecek diye yaptığınız “ucube” heykellerle mi kalkınacağız! Gençlerimiz tarihini bu ucubelerden mi öğrenecek!

Unutmayınız ki bu kent beylikler kentidir, bu kent Müslüman Türk kentidir, bu kent milli mücadelenin başlangıç kentidir. Uydurma tarihle kendinizi boşa yormayınız. Zira tarih gerçeklerle yazılır. Bu kentin gerçek tarihinde Amazonlar yoktur!

Şehrimizde büyük bir üniversitemiz ve bu üniversite bünyesinde değerli tarihçilerimiz mevcut. Bu tarihçilerimizle bir araya geldiniz mi! Kentin tarihi ile ilgili bilgi aldınız mı? Yoksa heykelleştirdiğiniz cisimleri rüyanızda mı gördünüz! Kim çizdi, kimin hayaliydi! Bu mantıkla şehir yönetenlerin yakında daha gerçekçi olan Pontusluların da müzesini yapacağından endişeliyiz.

Seçilmiş ve atanmışların şehrin tarihi dokusuna, yerleşmiş gerçekçi algılara, şehrin oturmuş kimliğine zarar verecek tavırlardan uzaklaşmalarını ümit ediyoruz. Yöneticilerimizin gündemimizi işgal eden bu sahte tarih safsatasından sıyrılarak şehrimizin gerçek gündemi olan işsizlik, uyuşturucu, suç oranlarındaki artış ve diğer önemli mevzulara değinmelerini bekliyoruz.