Taşçı "doğurmanın annelik, doyurmanın babalık günümüzde kabul edilmekte…

Yılmaz, sorun iletişim yetersizliği Taşçı "doğurmanın annelik, doyurmanın babalık günümüzde kabul edilmekte… Atakum Belediyesi Kadın Koordinasyon ve Sosyal Yardım merkezinin Kültür ve So

Yılmaz, sorun iletişim yetersizliği

Taşçı "doğurmanın annelik, doyurmanın babalık günümüzde kabul edilmekte…

Atakum Belediyesi Kadın Koordinasyon ve Sosyal Yardım merkezinin Kültür ve Sosyal etkinlikler kapsamında düzenlediği, Yazar Hasan Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı seminer Büyükşehir Belediyesi sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Anne babaların Evdeki davranışlarında daha bilinçli olması konulu seminere ilgi büyüktü.

Kadın Koordinasyon ve Sosyal Yardım Merkezinin çalışmalarını fahri olarak gönüllü yürüten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçının eşi Fatma Taşçı yaptığı açılış konuşmasında "anne ya da baba olmada en önemli görev çocuğun kişiliğinin yoğurulmasını sağlamaktır" dedi.

Taşçı "doğurmanın annelik, doyurmanın babalık kabul edildiği günümüzde en ihmal edilen nokta çocuğun kişiliğini yoğurmaktır. İlk öğretmen olan anne-babaların mutlu çocuklar sağlıklı bireylerden oluşan bilinçli toplumun inşasında en önemli role sahiptir. Kadın Koordinasyon ve sosyal yardım merkezi olarak değerli hocamızla sizleri buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Atakum Belediyesi Başkan Yardımcısı Salih Livaoğlu günümüzde toplumun temelini oluşturan aile kavramının, aile bireyleri arasındaki iletişimin ve bireylerin birbirlerine karşı sorumluluklarının unutulduğu bir süreçten geçildiğini belirtti.

Livaoğlu" bu seminer ile değerli hocamızın önderliğinde anne baba olarak sorumluluklarımızı yeniden gözden geçirme fırsatı bulacak olmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

Ünlü yazar Hasan Yılmaz anne baba olarak çocuklarımızın yetiştirilmesi sürecinde yapılan hatalara dikkat çekerek" hata yapmak önemli değil önemli olan hatalarımızın farkına varmak ve hatada ısrarcı olmamaktır" dedi.

Aile içinde günümüzde en önemli eksikliğin iletişim yetersizliği olduğunu da ifade eden Yılmaz bireylerin mutlaka birbirine zaman ayırması gerektiğini ve bu zamanın kaliteli değerlendirilmesinin de önemine vurgu yaptı.

Seminerin sonunda günün anısına Yazar Hasan Yılmaz'a Fatma Taşçı ve Atakum Belediyesi Başkan Yardımcısı Salih Livaoğlu hediyeleri takdim ettiler.