Taşçı'dan gazetecilere kutlama…

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Büyük emek vererek, zorluklar karşısında mücadele ederek mesleklerini sürdüren tüm gazetecilerin gününü kutluyorum' de

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Büyük emek vererek, zorluklar karşısında mücadele ederek mesleklerini sürdüren tüm gazetecilerin gününü kutluyorum” dedi.
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, yayınladığı mesajında tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Başkan Taşçı, “Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, hayata geçirdiğimiz projeler noktasında bize vatandaşımıza ulaşma imkânı sunan basın ve yayın kuruluşlarının tespit ve eleştirileri de bizler için önemlidir” şeklinde konuştu.
Gazetecilerin zor şartlarda görev yaptığını, bu zor şartlara rağmen halkın haber alma özgürlüğünü temsil edebilmek için çalıştıklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Gazetecilik önemli, önemli olduğu kadar da zor bir meslek. Halkın haber alma özgürlüğünü temsil eden gazetecilerin zor şartlarda görevlerini yaptığı herkesin malumudur. Bu anlamda kar kış demeden, gece gündüz ayrımı yapmadan haber peşinde koşan gazetecilere karşı büyük bir saygı duyuyorum. Kamuoyunu bilgilendirmek, aydınlatmak gibi büyük bir sorumluluk gerektiren mesleklerine yalan, iftira, karalama gibi meslek ahlakından uzak çirkinlikleri sokmayan tüm gazetecilerin, bu sorumluluğu başarıyla yerine getirmiş olduğunu düşünüyorum” dedi.
Samsun basının gücüne dikkat çeken Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Türkiye’de yerel basın gücü anlamında örnek gösterilen birkaç şehirden birisi de muhakkak ki Samsun. Bizler de yerel yöneticiler olarak bu gücü, halka daha iyi ulaşabilme ve hizmetlerimizi anlatabilme anlamında en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, hayata geçirdiğimiz projeler noktasında bize vatandaşımıza ulaşma imkânı sunan basın ve yayın kuruluşlarının tespit ve eleştirileri de bizler için önemlidir. Samsun basını ile bu kapsamda yakın temas içerisinde olmaya, öngörülerinden faydalanmaya özen gösteriyoruz. Büyük emek vererek, zorluklar karşısında mücadele ederek mesleklerini sürdüren tüm gazetecilerin 10 Ocak Dünya Gazeteciler Gününü kutluyorum. Başta, ‘çalışan’ kavramını en çok hak eden muhabirler olmak üzere mesleğini başarıyla sürdüren tüm gazetecilere görevlerinde başarılar diliyorum” diye konuştu.