Tatarların bütün kritiklerine, tenkit ve uğraşılarına rağmen

Tatarların Televizyonları Karartıldı Tatarların bütün kritiklerine, tenkit ve uğraşılarına rağmen Tatarların Kırım yarımadasındaki ATR televizyon yayınına sessiz sedasız Ruslar son verdiler

Tatarların Televizyonları Karartıldı

Tatarların bütün kritiklerine, tenkit ve uğraşılarına rağmen Tatarların Kırım yarımadasındaki ATR televizyon yayınına sessiz sedasız Ruslar son verdiler.

Tatar azınlığın birçok defa başvurusuna rağmen televizyon lisansını yayın için uzatmadılar.

Kırım yarımadasının Ruslar tarafından işgalinden sonra Tatarların sadece bir verici istasyonları da kapatılarak karanlığa gömülmüş oldu.

Tatar televizyon sözcüsü Sayın İslamov, yaptığı basın toplantısında,  kendisinin yayın için yapmış olduğu dört başvurudan hiçbir cevap alamadıklarını beyan etmiştir. Söylenmemiş olsa da,  bir yıl evvel Kırım yarımadasının işgalinin tatarlar tarafından kritik edilmesini Ruslar unutmamışa, kritiği öfkeye çevirmişe benziyorlar.

Dört başvurunun cevabı da, teknik formalitelerden dolayı lisans verilemedi gibi çocuksu cevaplar verilmiştir” diye de yakındı, Sayın İslamov. Şimdi ise beşinci başvuru,  yayının devamı için yapılmış bulunmakta ve cevabı beklenmektedir. Şu an yayın yapabilmemizin hiçbir yasal dayanağı kalmadı diye de ilave etti.

Sayın İslamov; Yayın yoluyla halkı herhangi bir meselede bilgilendirmeden bizleri alıkoymak istemektedirler. Kırım’ın işgalinden sonra bütün yayın yapan kuruluşlar yeniden lisans almak için başvuruya mecbur edildi. Elbette bunlardan sadece kendi yandaşlarına ruhsat verdiler. Zaten Ruslar ikinci Dünya Savaşında Tatarları,  Almanlarla işbirliği yaptı suçlamasıyla suçlamış, Onları en acımasız bir şekilde yurtlarından Sibirya’ya veya başka yerlere, giyecek elbiselerini dahi almalarına müsaade etmeden, trenlerle aç susuz sürmüş ve onları telef etmiştir. Şimdi de Tatarları aslında bütün haklarından mahrum etmek için adeta 2. dünya savaşını yaşatmak istemektedir. Vatansızlık işte Tatarların çektiği kölelik yaşantısıdır. Herkesin vatanına sahip çıkması kendi menfaatinedir bilincine sahip olmalıyız.

Kavranoğlu