TEGV' Lİ ÇOCUKLARA GERİ DÖNÜŞÜM SEMİNERİ...

TEGV' Lİ ÇOCUKLAR GERİ DÖNÜŞÜM SEMİNERİ ALDILAR Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkında etkinlik alan çocuklar, geçtiğimiz hafta, İlkadım Belediyesi Çevre

TEGV’ Lİ ÇOCUKLAR GERİ DÖNÜŞÜM SEMİNERİ ALDILAR

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkında etkinlik alan çocuklar, geçtiğimiz hafta, İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Geri Kazanım Projesi kapsamında Geri Dönüşüm Semineri aldılar.

İlçede toplanan çöplerin kaynağından ayrıştırılarak geri kazanıma dönüştürülmesi, çöplerin ayrıştırılarak toplanması, geri kazanılabilir malzemelerin neler olduğu, eski eşyaların nasıl geri kazanılacağı, katı ve sıvı yağ atıklarının toparlanıp ayrıştırılması konularında çocuklar bilgi aldılar.

Bu konuda TEGV li çocuklara destek sağlayan Eğitmen Alper Karadeniz, çocukların evlerinde, okullarında ve günlük yaşamlarında geri dönüşüme ayıracakları malzemeler konusunda bilgi verdi.

Çocuklara, bilgilendirici el broşürü ve aktivite kitabı dağıtarak seminere son verdiler.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, 23 Ocak 2015 günü 20. Yılını doldurarak Tüm Türkiye deki etkinlik noktalarında çocuk ve gönüllüler ile el ele vererek bugünün anlam ve önemini belirten çalışmalar ve kutlama organizasyonları gerçekleştirerek, 1995 yılında bu işe gönül vermiş olan başta Suna Kıraç olmak üzere tüm kurucu heyete teşekkür ve şükranlarını sunacak.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Büyükşehir Eğitim Parkı, 11 Aralık 2014 tarihi itibari ile 1. Dönem etkinliklerine ara vererek 21 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek olan 2. Dönem etkinlikleri için çocuk kaydı almaya başlamış bulunmaktadır.