TEGV ORİFİLAME İŞBİRLİĞİ

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı, İlkbahar Etkinlik Dönemine 20

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı, İlkbahar Etkinlik Dönemine 20. Yılın vermiş olduğu gurur ile enerji dolu ve büyük bir coşkuyla muhteşem bir etkinlik dönemi geçirmekte.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, 20 yıldır uyguladığı özgün eğitim modeli sayesinde, ilköğretim çağındaki çocukların geleceğe donanımlı hazırlanmaları için yaşam becerilerini geliştirecek ve temel eğitimlerine destek verecek çağdaş eğitim olanakları sunuyor.

Yüz binlerce çocuğu teknoloji, bilim, sanat ve sporla tanıştıran TEGV, genç bireylerin yeteneklerini keşfetmelerinde yardımcı oluyor. Eğitim etkinliklerimiz çocukların yaşam becerilerini geliştirmelerine yönelik, çocuk merkezli eğitim yöntemlerinin kullanıldığı programlardan oluşmaktadır.

Eğitim etkinliklerimizin amacı, aktif öğrenme ortamlarında çocuklara çok yönlü bir eğitim desteği sağlayarak farklı becerilere sahip olan her çocuğun kendisini ve yeteneklerini keşfetmesine fırsat tanımaktır. Eğitim etkinliklerimiz, ilköğretim çağındaki 7–16 yaş grubu çocuklar için gelişim seviyelerine uygun olarak hazırlanmış yarıyıl düzeninde uygulanan etkinliklerden oluşmaktadır.

Eğitim Etkinliklerinin yanı sıra farklı kurumlar ile de işbirliği içerisinde bulunan TEGV Samsun Eğitim Parkı, geçtiğimiz haftasonu Samsun da faaliyet gösteren orifilame firması sorumlularını ağırladı. 10 kişilik ekipten oluşan firma sorumluları Samsun Park Yöneticisi Nehir Günay dan TEGV hakkında bilgilendirme alıp çocuklar ile buluşmak için kolları sıvadılar.

Orifilame ve TEGV bu işbirliği çerçevesinde çocuk etkinlikleri kapsamında okuyorum oynuyorum, drama ve düşler atölyesi gibi eğitim programlarını tanıyıp 1 günlük uygulamasını gerçekleştirdiler. Bu eğlenceli ve eğitici etkinlik çerçevesinde firma sorumluları eğitim parkı nı gezip, bu güzel davranışlarından dolayı gönüllüleri tebrik ederek, çocuklar armağanlarını verdiler. Çağdaş Dünya Edebiyatından Goscınny’nin kaleme aldığı “Pıtırcık” isimli kitapları çocuklara hediye ederek, TEGV Kütüphanesine katkı sunan firma sorumluları bu güzel gün için TEGV Samsun Eğitim Parkına çok teşekkür ettiler.

1995 yılında kurulan ve bugüne kadar 2 milyonun üzerinde çocuğumuzun eğitimine destek vererek onların gelişimine katkı sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı

(TEGV), 23 Ocak 2015 tarihinde 20’nci yaşını kutladı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 20 yıldır eğitim aşkıyla çocuklarımızın geleceğine ışık tutuyor.