TEGV SAMSUN EĞİTİM PARK'I KODLUYOR

TEGV Samsun Eğitim park' ı gönüllüleri ve çocukları kodlamaya doymuyor

TEGV Samsun Eğitim park’ ı gönüllüleri ve çocukları kodlamaya doymuyor.
Yarını Kodlayanlar projesini, TEGV Samsun Eğitim Parkında hayata geçiren Gönüllüler; Mervenur Özcan, Doğukan Çimen, Ece Bülbül ve Necip Mert Yürüker, etkinlik noktalarında bugün Salıpazarı Konakören Okulu Öğrencilerini ağırladılar.
Dijital dönüşüm vizyonu doğrultusunda çocuklarımızı dijital bir geleceğe hazırlamak amacıyla yola çıkan Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat bir araya gelerek “Yarını Kodlayanlar” projesini tüm Türkiye de olduğu gibi Samsun’da da TEGV Samsun Eğitim parkında hayata geçiriyor. Proje kapsamında 7-14 yaş arasındaki çocuklara kodlama bilinci ve kendin yap (maker)  kültürünü oluşturmayı hedefliyor.
Bu eğitimler sayesinde çocuklar sadece teknoloji tüketicisi olmayıp yeni teknoloji ya da dijital eser yaratmanın yollarını öğrenecek. “Yarını Kodlayanlar” projesi ile bunun ilk adımlarını atıyoruz. Bu adım teknoloji tüketen değil, teknoloji üreten çocuk için bir başlangıç olacak.
“Yarını Kodlayanlar”
 projesindeki eğitimler sayesinde çocuklarımız sadece teknoloji tüketicisi olmayıp yeni teknoloji ya da dijital eser yaratmanın yollarını öğrenecek. Bu yönüyle kodlama, liderliğini yaptığımız Dijital Dönüşüm vizyonuyla da doğrudan örtüşüyor.
Proje kapsamında verilen eğitimlerde çocuklara 4 temel değeri öğretmeyi hedefliyoruz: hayal et, tasarla, yap ve paylaş. Bu değerler, “kendin yap” kültürünün de temelini oluşturuyor. Yeni fikirler her zaman hayal etmekle başlar. Çocuklarımızın hayal gücünü harekete geçirmeyi hedefliyoruz. Onlara hayal ettikleri düşünceleri tasarlama imkânı sunuyoruz.
2016 yılı sonuna kadar 7-14 yaş arası öğrencilere  “Scratch” programlama dili eğitimi verilecek. Sonrasında eğitimi alan TEGV’li çocuklarla 6 Kasım 2016 Pazar Günü “Hackathon” etkinlikleri gerçekleştirilecek.
şokhaber.net