TEGV Samsun ve OMÜ Güzel Sanatlar İşbirliği

Gücünü binlerce gönüllüsünden alan TEGV, daha iyi bir gelecek için gönüllülerin gelişimine katkıda bulunmak ve gönüllülük bilincinin yerleşmesi amacıyla Aralık ayı içerisinde Dünya Gönüllüler Günü' nü kutluyor. Bu kutlamalara biraz da sanat alanında farkındalık yaratmak isteyen TEGV, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile birlikte etkinlikler düzenledi.

Faaliyetlerini binlerce gönüllüsünün desteği ile gerçekleştiren TEGV Samsun Eğitim Parkı; ilköğretim çağındaki çocuklara eğitim desteği verirken, gönüllülük kavramının tanıtılmasını,  benimsetilmesini, yaygınlaştırılmasını ve süreklilik kazanmasını sağlamayı da hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda işbirliği yaptığı kurumlardan olumlu dönütler alan TEGV, gönüllülerinin sanat alanında eğitim alması ve ürün ortaya koyabilmeleri açısından Güzel Sanatlar Fakültesi ile Cam ve Seramik Atölyesi düzenledi. Bu fikre çok sıcak bakan Üniversite yönetimi, Bölüm Başkanı ve Atölye Hocaları olmak üzere herkes atölye ye katkısını sundu.
Omü Güzel Sanatlar Fakültesi / Seramik Cam Bölümü Bölüm Başkanı Sayın Doç. Dr. Tamer Aslan ile bir araya gelen TEGV Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı Gönüllü Sorumlusu olan Tuba Ergüler Kırçiçek; Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’ nın 72 etkinlik noktasında Aralık ayı boyunca TEGV Gönüllülük Haftası Etkinlikleri “Gönüllüysen Renk Ver” temasıyla devam edeceğini belirterek,  Ülkemizde ‘aktif sorumlu yurttaş’ olarak sorumluluk alan ve çözümün bir parçası olmayı seçen bütün gönüllülerin Dünya Gönüllüler Günü’nü kutladıklarını ifade etti. Gönüllülüğün zaman ayırıp yapılabilecek bir çalışma olduğunu, boş zaman aktivitesi olmaması gerektiğini vurguladı. Burada gönüllülerimiz çocukların etkinliklerine girmek dışında sosyal ve kişisel anlamda da kendilerini geliştirmekteler. Hak temelli atölyeler, seminerler gibi bir çok etkinliklerden faydalanabiliyorlar. Gönüllü kulüpleri kurarak, tiyatro, drama, yabancı dil, felsefe ve sanat gibi alanlarda fark yaratabiliyorlar. Ayrıca katıldıkları her eğitim ve seminere dair katılım belgesi almaya hak kazanmaktalar. İş dünyasına atıldıklarında TEGV gibi bir stk da çalışmış olmak onları çoğu rakiplerinden önde tutacaktır. Bugün burada Üniversitenin ev sahipliğinde yapmış olduğumuz 2 atölyede bizler için çok kıymetli. Değerli Hocalarım Doç. Dr. Tamer Aslan (Bölüm Başkanı), Dr. Öğretim Üyesi Fidan TONZA, Öğr. Gör. Seyit Taha BAYDAR ve öğrencileri 2 gün boyunca Atölyelerini TEGV gönüllülerine açtılar. Onların sanat ile buluşmasına imkan tanıdılar. Sanat ve eğitim ile geçen dolu dolu 2 günün ardından çıkan ürünlerin TEGV Samsun Eğitim Parkının duvarlarını süslemesi için gönüllülere teslim edeileceğini belirtti. Kendilerine teşekkürlerini ileten Kırçiçek, etkinlik noktasında uygulanan düşler atölyesi etkinlik çıktılarınından birer tane çocuk çalışması ve TEGV Kurucusu Sayın Suna Kıraç ın kitabını armağan etti.