Tek hizmetiniz yalan ve dolandır

21

21.Dönem Samsun Milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Tarık Cengiz, Karadeniz, Fatih, Yenidoğan mahalleleri ve ayrıca Alibeyli, Çamalan, Kestanepınar, Fındıcak, Muratlı, Gürgenyatak, Hacıismail, Kasnakçımermer, Çandır, Aşağıavdan ve Derecik köylerini ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi. Eskiden olduğu gibi köyleri karış karış gezen Tarık Cengiz, “Ben seçime köylerden başladım, köylerden bitireceğim. Benim tek derdim Samsun ve köyleri, bu köylere yapılmayan hizmeti yapmak. Yıllarca iktidarda olan bir parti bu köylere bir çivi çakmamış, şimdilerde ise seçim geldi uykularında korkulu rüyalar görmeye başladılar vaatlerde bulunuyorlar sizlere şöyle hizmet böyle hizmet edeceğiz diye. Siz hiçbir şey yapamazsınız. Sizin tek derdiniz kendiniz, tek hizmetiniz yalan ve dolandır dedi.

Köyde ikamet eden bir vatandaşın CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tarık Cengiz’e “bir dakika bekle vekilim” diyerek ve elinde bir bardak suyla gelen köylünün karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Cengiz sorduğu soru karşılığında “Bu su senin hakkın kana kana iç bu suyu. Çünkü bunu buraya sen getirdin, bu hizmeti bize sen yaptın. Senin milletvekilliği döneminden bu yana başka hiçbir hizmet yapılmadı. Üç dönemdir AKP’ye tulum oy çıkarıyoruz ama bütün hakkımız sana helaldir. Sen bizim başımızın tacı, oylarımızın sahibisin” dedi. Bu durum karşısında duygulanan Tarık Cengiz, “Sizlere çok teşekkür ediyorum. Ben olması gerekeni yaptım. Olağanüstü bir şey yapmadım. Hizmet sizin hakkınızdı siz hakkınızı aldınız. Bazıları gibi biz yaptıklarımızı afiş yaptırıp asmıyoruz. Biz sizin gönlünüze girebilmişsek ne mutlu bize” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu takdirde Samsun’a yapacaklarından da bahseden Tarık Cengiz, “Bizim en önemli projemiz tarımsal kalkınmada lider olmak. Köylerde hizmet birimleri kurularak yerinden hizmet vermek. Ben bu yola çıkarken kırsaldaki sizlere, şehirdeki vatandaşlarıma, beni seven sevmeyen yüreğinde Samsun ateşi olanlara güvenerek çıktım. Bu şehirdeki sorunlar, sayın başkanın yaptıkları tam bir fiyaskodur. Önce şunu ifade edeyim, ilçelerimizden Samsun'a gelen vatandaşlarımız kaç araçla geliyor ve nasıl geriye dönüyor? Minimum 4-5 araçla  gelip işlerini görüyor ve geriye dönüyorlar? Bitti sevgili Samsun bitti artık bu çileyi çekmeyeceksiniz. 31 Mart sabahı seçimi alırsak ki sizlerin destekleriyle alacağıma eminim eğer tek araçla ilçelerden Samsun'a gelip tek araçla geriye dönemezseniz gelin  benden hesapların en ağırını sorun. Bu en büyük sorununuz. Yusuf Ziya Yılmaz Samsun'a giriş için resmen vize uygulamış. Ben ve ekibimiz geldiğimizde bu vize kalkacaktır” dedi.

Yusuf Ziya Yılmaz’ın reklam panolarında siyaset yaptığını belirten Tarık Cengiz, “Yol boyunca gelirken gördüm panolarda siyaset yapanlar halkın içerisine inmeyenler halkın dilinden de anlamazlar. İşte buradayım sizleri aldattıysam bana hesabını sorun, ama sizler hizmet etmeyi amaçladıysam da beni bu makama layık görün. Çünkü ben kazanırsam siz kazanacaksınız” ifadelerini kullandı.