TEK LİMAN KENTİ BİZ DEĞİLİZ!

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkan yardımcısı Alican Akdağ, Samsun'u adeta esir alan ve Samsun limanından kentin iç kesimlerine doğru yayılan Angus kokusu ile ilgili konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkan yardımcısı Alican Akdağ, Samsun’u adeta esir alan ve Samsun limanından kentin iç kesimlerine doğru yayılan Angus kokusu ile ilgili konuştu. Samsun’un, Türkiye’nin en güzel kentlerinden biri olduğunu ve en yaşanılası kentin, AKP’li idareciler tarafından yaşanmaz bir çizgiye doğru gerilediğini söyleyen Akdağ, “Henüz üzerinden 1 hafta bile geçmedi. Binlerce sığır, Samsun limanında bekletildi. O gün kentte bulunanlar için Allah sabır vermiş demek ki. ANGUSLARIN SAHİBİ AKP’Lİ MİLLETVEKİLİ Mİ?
Tahammül edilebilir bir durum değildi. Sıcak bir mevsimde, derecenin zaman zaman 35’i gördüğü günlerde, millete yapılan bu zulmü unutacak değiliz. Bu sığırlar, Uruguay’dan Samsun’a geliyor ve buradan da tüm yurda dağılacak. Hiç kimse bir şey demediğine göre bu büyük ticaretin arkasında AKP’li bir siyasetçi mi var, bunu sormadan edemiyorum. Belki de bir Samsun Milletvekili bu işin arkasındadır, kim bilir? Bunları sormak zorundayız. Samsun’da yaşıyoruz ve bu kentin her durumu ile ilgiliyiz. Samsun halkına bu kötü kokuyu solutmaya kimsenin hakkı yok” dedi.
Hastanelerde bile aynı yoğun kokunun hissedildiğini belirten Alican Akdağ, “Samsun’da, insanların steril bir ortamda bulunması gereken binalarda, özellikle hastanelerde bile bu kokunun duyulduğunu biliyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre Müdürlüğü ve diğer yetkili kurumlardan herhangi bir açıklama gelip gelmediğini bilmiyorum. Ülkedeki hayvancılığı bitirip, milleti Uruguay’daki Anguslara muhtaç edenler ne kadar umursuyor görüyoruz  ama biz bu kentte yaşayanlar olarak bu duruma tepkiliyiz. Dünyada birçok liman kenti var. Onlar da muhtemelen ithalat yapıyorlar. Mesela, Barcelona böyle bir duruma maruz bırakılabilir mi? Hem de yaz ayında. Bu mümkün değil“ diye konuştu.