Tekkeköy'den Bayırbucak Türkmenlerine yardım eli

Tekkeköy Belediyesi tarafından, Suriye'nin Bayırbucak bölgesindeki Türkmenlere gönderilmek üzere öncelikli ihtiyaç malzemeleri ve gıda maddelerinden oluşan yardım yola çıktı

Tekkeköy Belediyesi tarafından, Suriye'nin Bayırbucak bölgesindeki Türkmenlere gönderilmek üzere öncelikli ihtiyaç malzemeleri ve gıda maddelerinden oluşan yardım yola çıktı.
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ‘son günlerde özellikle Türkmenlere karşı şiddetin artmasından dolayı soydaşların kanayan yarasını dindirmek ve ihtiyaçlarına kısmen de olsa cevap vermek adına yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.
Togar "Suriye’de son günlerde yaşanan gelişmeler ve akabinde Bayırbucak Türkmenlerinin katledilmesi bizleri derinden yaralıyor. Günahsız ve hiçbir suçu olmadan bombalara maruz kalan kardeşlerimize bir nebze olsun destekçi olmak için bölgede yaşayanların birincil ihtiyaçlarını karşılayacak bir tır dolusu yardım malzemesini bugün uğurladık.
Türkmenlerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için öncelikli olarak gıda maddesinin önemine dikkat çeken Togar "Esed ve Ruslar büyük bir kıyıma başladılar. Burada yaşanan olaylardan özellikle kardeşlerimize yapılan kıyımdan hepimiz rahatsızız, onlara dualarımızı ve bir takım yardımlarımızı esirgememiz lazım. Acilen, gerekli olan gıda maddelerinin yanı sıra sağlık malzemeleri ve kışlık ihtiyaçlar öncelikli geliyor. Bizde üzerimize düşeni yaparak Bayırbucak’daki Türkmen kardeşlerimize yardım elimizi uzattık. Ayrıca bölgedeki gelişmeleri takip edip kardeşlerimize desteğimizi de hiçbir koşulda esirgemeyeceğiz" dedi.