TEMA Vakfı'ndan ' Farkında Mıyız ' pankartı

Samsun Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile düzenlenen 'Türkiye Çevre Haftası' Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.

Birçok kurumun stant kurarak ‘geri dönüşüm’ ve ‘sıfır atık’ konusuna dikkat çektiği etkinliğin ikinci gününde TEMA Vakfı Samsun gönüllüleri stanttaki yerlerini aldılar. TEMA Vakfı Samsun İl Temsilcisi Leman Özay’ın, TEMA Vakfı Samsun Çiftlik Mahallesi Sorumlusu Ayten Ayrıç’ın ve TEMA Vakfı Samsun İlkadım Sosyal Medyadan Sorumlu Yardımcısı Sevgi Minuzun da durduğu stantta TEMA Vakfı ile ilgili bilgiler verildi.
Doğanın Korunması İle İlgili Bilgi Verdiler
TEMA Vakfı doğanın korunması, çevre konusunda farkındalık oluşturma ve geri dönüşümün önemi konularında çeşitli bilgiler verdi. Samsun TEMA Vakfı İl temsilcisi Leman Gürses Özay,“Değerli İl Temsilcilerimiz, İlçe/Mahalle Sorumlularımız, Genç TEMA’larımız ve Mezun TEMA’larımız, TEMA Vakfı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, dünyadaki ve Türkiye’deki plastik kirliliğinin ulaştığı boyutlara dikkat çekerek bir an önce önlemler alınması gerekiyor. Mikroplastiklerin birçok balık türünün midesine kadar giriyor. Vakıf, bugüne kadar üretilen yaklaşık 8 milyar ton plastiğin, yalnızca yüzde 9’unun geri dönüştürülebilir ”dedi.
TEMA Vakfı Samsun İl Temsilcisi Leman Özay Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği’nin de Samsun Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile düzenlenen Türkiye Çevre Haftası Etkinliği kapsamında kurduğu stantta dernek üyeleri ile bir araya geldi.