TEMA VAKFI'DAN AĞAÇ KARDEŞLİĞİ PROJESİ

Tema Vakfı İl Temsilcisi Leman Özay, 'TEMA Vakfı olarak 1992 yılından bu yana, erozyonla mücadele, ağaçlandırma ve başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıklarımızın korunması için, 590 bini aşkın gön

Tema Vakfı İl Temsilcisi Leman Özay, ”TEMA Vakfı olarak 1992 yılından bu yana, erozyonla mücadele, ağaçlandırma ve başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıklarımızın korunması için, 590 bini aşkın gönüllümüzün desteğiyle 81 ilde faaliyet gösteriyoruz” dedi.
Tema Vakfı İl Temsilcisi Leman Özay ,”2015 yılında başlattığımız ve Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde uyguladığımız “Ağaç Kardeşliği” projesi ile iki yıl boyunca 4 bin çocuğumuza doğa eğitimi programıyla ulaşmayı ve çocuklar adına bir hatıra ormanı oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

[gallery ids="45649,45648,45650"]


TOPRAĞIN ÖNEMİNİ FARK EDEBİLME BECERİLERİ KAZANDIRILDI

Tema Vakfı 2016 Ağaç Kardeşliği projesinin ilk etkinliğini Adnan Kahveci İlkokulu’nda, Özel Ezgililer Eğitim Kurumları ve Bafra 29 Ekim İlkokulu’nda gerçekleştirdiklerini belirten Özay, ”Tema Vakfı eğitmenlerinden Ondokuz Mayıs Ünv. Arş görevlisi Asli Sarışan Tungac ve Damla Balcık tarafından eğitimleri ortak yürütülen projenin, öğrencilerin yoğun ilgi ve katılımıyla gerçeklesen ilk etkinliğinde; öğrencilere ekolojiyi tanımlayabilme ve toprağın önemini fark edebilme becerileri kazandırıldı. Bu projenin yürütülmesinde emeği gecen ilçe temsilci sorumlularımıza okul Müdürlerimize öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Köksal ÖNER