TFF Başkanı Hacıosmanoğlu Samsunspor'da

TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve beraberindeki heyet, Türkiye-Karadağ müsabakası öncesi Nuri Asan Tesislerimizi ziyaret ederek Başkan Yüksel Yıldırım ile bir araya geldi.

A Milli Futbol Takımı’nın UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’ta bu akşam Karadağ ile karşılaşacağı müsabakayı izlemek üzere Samsun’da bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Nuri Asan Tesislerimizi ziyaret etti.
Ziyarette Samsunspor A. Ş. Başkanı Yüksel Yıldırım, Başkan Vekili Veysel Bilen, Operasyon Direktörü ve İcra Komitesi Üyesi Soner Soykan, Finans Direktörü ve İcra Komitesi Üyesi Koray Yalçın, Futbol Direktörü Fuat Çapa, İcra Kurulu Üyeleri Av. Zafer Erdoğan, Fazlıhan Carus ve Serkan Kaya yer aldı.
Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, “Samsun bizim şehrimiz. Bizim rengimiz kırmızı beyaz. Sivas’a gittik, orada da kırmızı beyaz. Futbolda barışın ve kardeşliğin ön planda olmasını istiyoruz. Gençlerimize iyi örnek olmak istiyoruz. Sağ olsun, başkanımız Yüksel Yıldırım da burada güzel yatırımlar yapıyor, altyapıya önem veriyor. Az önce projelerden bahsettik. Biz de futbolun bu altyapı yatırımıyla gençlerin yetiştirilmesinden ve Türkiye’nin yabancı çöplüğünden kurtulmasının buradan geçtiğine inanıyoruz. O yüzden başkanı tebrik ediyorum. Bizim de zaten ülke genelinde bu konuyla ilgili çalışmalarımız var. Kapsamlı bir şekilde bakanlıklarla beraber yapacağız. Sayın Başkanım Yüksel Yıldırım dedi ki, ‘Bizi pilot bölge olarak seçerseniz iyi olur.'
Trabzon ile Samsun arasında sorun olması gibi bir durum söz konusu değil. Ben Samsunspor forması giyip Samsunsporlu seyircilerin arasında da maç seyredeceğim. Kaldı ki ben Diyarbakır’a da gittim maç seyretmeye. Artık bu iklimi değiştirelim. Geçen hafta da Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüp başkanları ile 3 saatlik bir toplantı yaptık. Kavga ederek bu marka değerini yükseltemiyoruz. Bunun Avrupa’da örnekleri var. Aslında biz bir şirketin ortakları gibiyiz. Herkes kendi şirketine hissedar ama hafta sonu sahada rakibiz.
Takımlar sahada oynayacak, hak eden kazanacak. Ama maç bittikten sonra hepimiz aynı şirketin ortaklarıyız. Bunu kavga ederek büyütemezsiniz. Marka değerini yukarı çıkaramazsınız. Yıllardır bu kısır döngü devam ettiği için Türk futbolu, 500 milyon dolar olan yayın gelirinden 80 milyona düşmüştü. Bugün 180 milyon dolar. Ama bizim amacımız bu kardeşlik hukukunu geliştirip, marka değerini artırarak bu geliri 500 milyon dolardan 1 milyar dolara çıkarmak. El ele verip Türk futbolunu bu noktaya taşıyacağız” ifadelerini kullandı.
Samsunspor A. Ş. Başkanı Yüksel Yıldırım da, “Samsunspor Futbol Kulübü başkanı olarak bugünkü ziyaretiniz bizim için çok önemli ve değerliydi. Gerçekten sizi bugün burada ağırlamak bir şeref. Türk futbolunun kalkınması adına Samsunspor Futbol Kulübü olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Türkiye’nin en iyi altyapılarından birini kurduk. Milli takım da orada antrenman yaptı. Güzel bir tesisimiz var. Mümkünse iş birliği yaparak, gerekirse biraz önce dediğiniz gibi ortağız. Samsun Futbol Kulübü her şeye açık. Sonuçta bizim ortak noktamız Türk futbolunun kalkınması. Ben de zaten futbola bunun için girdim. Bundan sonra yapacağımız tek şey Türk futboluna hizmet etmek. El birliğiyle hep beraber bunu yapacağız ve kardeşlik iklimini oluşturacağız.” dedi.
Konuşmaların ardından Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyelerine Nuri Asan Tesislerimizi gezdirdi.