Tribünlerde 7-8 bin erkek taraftarlara bu bayan ve çocuklara küfür ettiriyorsunuz.

TFF'NİN PLAY-OFF'U TAM BİR REZALET! Nereden başlayayım!  Play-off final maçı izlemeye gitmişiz… Futbol ile ilgili yazmamız gerekirken maalesef ma




TFF’NİN PLAY-OFF’U TAM BİR REZALET!


Nereden başlayayım!  Play-off final maçı izlemeye gitmişiz… Futbol ile ilgili yazmamız gerekirken maalesef maç öncesi ve oynanırken yaşanan olayları yazmak zorunda kalmaktayız!


Bu ülkede neden Kurumlar adaletli görev yapmazlar… Veya tersinden söylersek kurum yöneticileri neden adaletli davranmazlar?


Türkiye Futbol Federasyonu PTT 1. Ligden Süper Toto Süper Lige çıkacak 3. Takımı belirlemek için play-off denen bir sistemi uygulamakta. 2003-2014 futbol sezonunda play-off finali Samsunspor- Mersin İdmanyurdu tarafsız saha olarak İstanbul’da Şükrü Saraçoğlu stadında oynanmasına karar verildi.


Federasyon, tarafsız saha olarak belirlediği stat tribünlerinin bir bölümünü Mersin İdmanyurdu taraftarlarına bir bölümünü de Samsunspor taraftarlarına ayırdı.


Samsunspor seyircisiz oynama cezası nedeniyle erkek seyirciler müsabakayı tribünlerde izleyemeyeceklerdi. Federasyonun uygulamalarında seyircisiz oynama cezalarında sadece o takımın maçlarını kadınlar ve 12 yaş altı çocuklar izleyebilir.


PTT 1. Lig final maçında Samsunspor’a ayrılan tribünlere sadece Bayanlar ve çocuklar maça geldi. Geldi gelmesine ama Federasyonun uygulamasından dolayı stada gelen kadın ve çocuklar taciz edildi. Üstelik bu taciz federasyonun görevlileri ve polislerin gözü önünde oldu!


Böyle edepsizlik olur mu diyeceksiniz ama maalesef oldu…


Baştan söyledik her takımın tribünü ayrı. Polis ona göre güvenlik önlemini almış! Mersin İdmanyurdu seyircisinin gireceği tribün ile Samsunspor seyircisinin gireceği tribünlerde barikatlar kuruldu.


Mersin İdmanyurdu taraftarlarının gireceği bölüm olan protokol ve basın girişinin sol tarafında bilet satış gişeleri… Samsunspor taraftarı olarak gelen bayan ve çocuklar stada girebilmeleri için bilet almaları gerekmekte. Bu bilet sadece söylediğimiz yerde satılmakta. Bayanlar yanlarında 8-12 yaşlarında çocukları ile polis barikatlarını aşarak Mersin İdmanyurdu erkek seyircilerin olduğu yerdeki bilet gişelerine geldiklerinde Mersin İdmanyurdu seyircilerinin küfür ve tacizlerine maruz bırakılmaları affedilecek bir durum olmasa gerek. Bayan ve çocuklar görevli polislerden bu konuda yardım istese de bunda da başarılı olamazlar. Aldıkları cevap ise kabahatlerinden daha vahim! Üzerinizdeki formaları çıkartın öyle gidin bilet gişelerine…


Devletin görevli polisinin bayan ve çocuklara kullandığı ifadelere bakarmısınız! Ne günlere geldik… Protokol ve basın tribünün önünde gözlerimizle görüyoruz, Mersin İdmanyurdu taraftarı elinde bet şişe içerisinde ….. çekiyor onlara müdahale edemeyen polisin bayanlara ve çocuklara verdiği cevaba bakarmısınız!


Beyler abartmıyoruz. Görüntüler bizde var. Bizde olan görüntü protokol tribünün önünde olan bu olaylar herhalde polisin elinde de vardır…


Şimdi federasyona soruyorum? Mersin İdmanyurdu taraftarı içeri girebiliyor da! Samsunspor taraftarı olarak maçı izlemeye gelen bayan ve çocuklar neden içeri giremedi? Sizler bu müsabakaya bayanların ve çocukların geleceğini bildiğiniz halde “kararı veren sizsiniz” neden bilet gişelerini rakip seyirci ile aynı yerde olmasına izin veriyorsunuz? Sizler 8-12 yaşındaki çocuğunuzu bu şekilde bir uygulamanın içerisine gönderir misiniz? Bu bayanları ve çocukları böyle bir ortamın içerisine nasıl sokturursunuz? Tribünlerde 7-8 bin erkek taraftarlara bu bayan ve çocuklara küfür ettiriyorsunuz. Yazıklar olsun!  Bu işleri bilmiyorsanız bırakın gidin. Böyle bir ortamı hazırlayanlar utansın…


Gençlik ve Spor Bakanı bu olaylara seyirci kalıyorsa ne yapalım. Resmen bayan ve çocuklara küfür taciz yapıldı. Günün anlamına bakıldığında 19 Mayıs bayramı arifesi… Nerede Gençlik ve Spor bakanlığının bu “genç ve spor” ismi? Spor sahalarımızda bu tür olaylara müsaade eden kurumlar varsa Gençlik ve Spor bakanlığı ne iş yapar? Bakanlık, bu konuda gerekli soruşturmayı bir an önce başlatmalıdır…


Bu ülkede Aileden sorumlu Bakanımız vardır… Aile ve Sosyal Politikalar bakanı Sayın Ayşenur İslam bu olaya el atması gerekir. Devletin kurumlarında kadına ve çocuğa şiddet yaptırmakta. Bakanlığınızın politikalarına da uymamakta! Hem polislerdeki görüntüleri hem de yayıncı kuruluş olan TRT’deki görüntüleri incelediğinizde göreceksiniz kadına ve çocuklara yapılan taciz ve şiddeti.  


Böyle güzel bir final maçı öncesinde yaşanan olaylar gerçekten çok vahim.  Yaklaşık elli yıldır sporun içerisindeyim böyle ahlaksızlık görmedim. TFF’nin play-off’u tam bir rezalet! Bu yapılanlar spor’un içerisinde kara bir leke olarak kalacaktır…