Tiyatro Kurslarına Başvurular Başladı

Sanata ve sanatçıya olan desteği ile dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediyesi şehrin kültürel yaşamına katkıda bulunmaya devam ediyor.

Bu bağlamda, Samsun Büyükşehir Belediye Konservatuvarı tarafından düzenlenen tiyatro kurslarına başvurular başladı.  Kursların son başvuru tarihi ise 11 Ekim Cuma. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Sanat dolu bir yolculuğa adım atmak isteyen tüm çocuklarımızı ve yetişkinlerimizi tiyatro kurslarımıza bekliyoruz” dedi.
Her yaştan insanın hayatına dokunan, şehrin kültürel ve sosyal hayatına ışık tutan Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, Belediye Konservatuarı yeni dönem Tiyatro Kurslarına kayıtlar başladı. 8-13 yaş arası çocuklar ve 14 yaş üstü için de ayrı programlar sunan kursların son başvuru tarihi 11 Ekim olarak belirlendi. Düzenlenecek kurslara kayıt olmak isteyen adaylar müracaatlarını Atakum Sanat Merkezi’nden yapabilecek. Başvuru yapmak isteyenler detaylı bilgiye ise 05057796631, 05057796630, 05378784739, 03622316043 numaralı telefonlardan ulaşabilecekler.
Tiyatro dünyasında yeni bir yolculuk
Kurslar çocuklar için yaratıcı drama, dans ve tiyatro derslerini içerecek şekilde tasarlanmış olup gençlerin hayal güçlerini gerçeğe dönüştürmelerine olanak tanıyor. Eğlenceli aktivitelerle dolu bu süreç, çocukların kendilerini ifade etmelerine yardımcı olurken sosyal becerilerini geliştirmelerini de sağlıyor. Yetişkinler için düzenlenen tiyatro kursları ise katılımcılara hayallerini sahneye taşıma fırsatı sunuyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu etkinliklerle yeni yetenekleri keşfetmeyi ve sanatı desteklemeyi sürdürüyor. Tiyatro dünyasında yeni bir yolculuğa çıkmak isteyen herkesin belirtilen tarihe kadar başvuruda bulunması büyük önem taşıyor.
Sanatın gücüne inanıyoruz
Şehrin kültürel zenginliğini geliştirmeyi önemsediklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak sanatın gücüne inanıyor ve yeni yetenekleri keşfetmek için bu tür kurslara büyük önem veriyoruz. Bizler bu kurslarla şehrimizin kültürel zenginliğine yeni renkler katmayı ve katılımcılar için unutulmaz deneyimler yaşatmayı hedefliyoruz. Sanat dolu bir yolculuğa adım atmak isteyen tüm çocuklarımızı ve yetişkinlerimizi tiyatro kurslarımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.