Torunlar 'Çınarların Gölgesinde' büyüyecek

Canik Kent Konseyi ile Kadın, Gençlik ve Engelli Derneği (ÇOKGEN), İlkadım Halk Eğitim Merkezi, Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğiyle düzenlenen "Çınarların Gölgesi

Canik Kent Konseyi ile Kadın, Gençlik ve Engelli Derneği (ÇOKGEN), İlkadım Halk Eğitim Merkezi, Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğiyle düzenlenen "Çınarların Gölgesi'nde projesi kapsamında dede ve ninelere çocuk bakımı eğitimi verilecek. Eğitime katılmak isteyen dede ve nineler 9 Şubat 2016 tarihine kadar başvuruda bulunabilecek.
Canik Kent Konseyi tarafından kurulan Çocuk, Kadın, Gençlik ve Engelli Derneği (ÇOKGEN)’nin geliştirdiği ve İlkadım Halk Eğitim Merkezi (HEM) ile Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin katkı verdiği Çınarların Gölgesi’nde projesi için Hazırlık Toplantısı düzenlendi. Canik Kent Konseyi’nde Genel Sekreter Reşat Kılınçarslan koordinatörlüğünde ve düzenlenen toplantıda, proje detaylı şekilde masaya yatırılırken, projenin hedef kitlesi, tanıtımı, dede ve ninelerin katılımı gibi konular ele alındı.
SON BAŞVURU 9 ŞUBAT 2016
“Var mısınız? Torunuma En İyi Ben Bakarım” sloganıyla yola çıkılan Çınarların Gölgesi’nde projesi için son başvuru tarihi olarak 9 Şubat 2016 belirlenirken, eğitimlerin Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde verileceği bildirildi. Haftada üç gün, toplam 296 saat olarak planlanan eğitim sonunda ise katılımcılara sertifika verilecek. Dede-nine ve torun arasındaki iletişimi kuvvetlendirmesini hedefleyen projenin ilk olduğuna işaret eden Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan, kuşaklar arasında köprü kurmak için kolları sıvadıklarını söyledi.
DEDE-NİNE-TORUN ARASINDA SAĞLIKLI İLETİŞİM
Projenin, anne ve babaları çalıştığı için torunlarına bakıcılık yapmak durumunda olan her yaşta dede ve nineleri kapsadığını belirten Kılınçarslan, "Çalışan anne ve baba sayısının her geçen gün artmasıyla birlikte torunlarının bakımını yürütecek dede ve ninelere çocuğun günlük bakımını yapması, beslenmesini ve fiziksel güvenliğini sağlaması, oyun ve etkinlikler için çocuğu ve fiziksel ortamı hazırlayabilmesi, çocuğun yaşına göre basit etkinlik malzemeleri hazırlayabilmesi konularında eğitim verilmesini, bu yolla dede, nine ve torunlar arasında sağlıklı iletişimin kurulabilmesini amaçladık. Projemizin farkındalık oluşturacağına inanıyoruz" dedi.
ANLAMLI BİR PROJE
Sema - Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seher Kulein de, böyle anlamlı bir projeye ortak olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Eğitimler İlkadım Sema-Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, okul yönetimince belirlenecek öğretmenler tarafından verilecektir. Haftada üç gün olmak üzere Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri mesai bitiminden sonra verilecek eğitim sonunda kursiyerler 'Katılım Belgesi' alacaktır". Bu eğitimin, dede-nine ve torun arasındaki iletişimi kuvvetlendireceğine inanıyorum" diye konuştu.
GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI
Toplantıya Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan’ın yanısıra, ÇOKGEN Dernek Başkan Yardımcısı Av. Birgül Bilgin, Canik Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Münevver Uğurlu, Sema - Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seher Kulein, Müdür Yardımcısı Ömür Çiçek, Bölüm Şefi İlknur Şahin, öğretmen Ayla Türker ve Melahat Bilgin Dörtdemir, İlkadım HEM ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Kemalettin Ak, İlkadım HEM ve Akşam Sanat Okulu Müdür Yardımcısı Zeki Çelik, OMÜ Eğitim Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Bayram Özer, Yrd. Doç. Dr. İsmail Gelen, Araştırma Görevlisi Sinem Hızlı Alkan, Araştırma Görevlisi Gonca Çınar, Canik Kent Konseyi Üyesi Aysen Tozlu katıldı.