Trabzon belediyesinin büyükşehir...

Ölü Çocuk Ortahisar Trabzon belediyesinin büyükşehir belediyesi olmasının ardından il merkezinde Ortahisar ilçesi kurulmasıyla muhalefet partileri iki ayrı ilçe olması şarttır demişle

Ölü Çocuk Ortahisar

Trabzon belediyesinin büyükşehir belediyesi olmasının ardından il merkezinde Ortahisar ilçesi kurulmasıyla muhalefet partileri iki ayrı ilçe olması şarttır demişlerdi. Samsun büyükşehir belediyesi 20 yıl önce büyükşehir olmuştu. İlkadım ve Gazi adıyla iki ayrı ilçe kuruldu. 2004 İlkadım belediye başkanlığını Ak Parti’den Erdoğan Tok, Gazi belediye başkanlığını Süleyman Kaldırım kazanmıştı.

İktidar 2009 yerel seçimlerine giderken Ak Parti Gazi belediyesini kapatarak İlkadım belediye başkanlığına Süleyman Kaldırım’ı aday göstermişti. Ancak belediye başkanlığını MHP’den Necattin Demirtaş kazandı.  Bu sonuç Ak Parti iktidarı için çok kötü oldu.

Bu şehrin merkezine iki ayrı belediye olmaz dedik. Muhalefeti ise her şeye muhalefet etmekle suçladık ve Ortahisar’ı tek ilçe olarak destekledik. Ancak gelinen bu süreçte desteklemez olaydık diyoruz…

Ortahisar kaymakamlığı da ilçe belediye başkanlığı da küçük bir çocuk gibi resmen ölü doğdu. Orta hisar kaymakamlığı uzun sokakta bulunan eski adliye binasına yerleşirken tarihi bina anıtlar kurulunun gözleri önünde baştan sona yenilendi. Yenilenirken kapılar merdivenler sökülüp atıldı. İçinde tarihi hiçbir görünüm bırakılmadı. Ardından ilk atanan kaymakam daha koltuğuna oturmadan burayı merdiven olarak kullanıp İstanbul’a tayin oldu. Arkasından gelen kaymakam il özel idaresinden ve kapatılan belediyelerden gelen memurları almak yerine diğer kamu kurumlarından memurları geçici görevle alarak yanına işçi bulma kurumuna yaptırdığı proje ile aldığı 6 aylık işçilerle kurumu yönetmeye kalktı. İşler tıkandı, ilçe emniyet, ilçe jandarma, ilçe sağlık ve ilçe nüfus müdürlüğünün kapısını bilmeyen kaymakam protokol memuru gibi açılış ve kapanışlarda ortaya çıktı. Halkla ve basınla diyalog kurmayı beceremedi. Şimdi görev sürem dolsun diye uğraşıyor.

Orta hisar belediyesi mi? Onu hiç sormayın… Ak Parti il Başkanlığına 5 kez gelen 6 kere giden Ahmet Metin Genç büyükşehir belediye başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu’nun gölgesinde kaldı. Yerel seçimden sonra 3 ay uğraştı zar zor kendi binasına girmeyi başardı… Başta sebze ve meyve hali, balık toptancıları hali ve balıkhane, ayakkabıcılar sitesi, sanayi siteleri, sahildeki restoranlar olmak üzere tüm caddeler büyükşehire kalırken bir su havuzu projesi dahi gerçekleştiremedi. Onun dahi projesini büyükşehre sormak zorunda kaldı! Sonunda pes etti ve büyükşehir belediye binasından çıkmaya karar verdi.

Geçtiğimiz günlerde düzenlediği bir basın toplantısında Pazarkapı Mahallesinde TOKİ’ye ait 25 dönüm alana kaymakamlık ve belediye binası yapacağız dedi. Ortada TOKİ ile yapılmış bir protokol veya verilmiş bir tabuda yok. Nasıl yapılacak bilinmez ama bu kaymakamla bu kafayla ve bu zihniyetle Ortahisar ilçemiz ölü doğmuştur.

Gözümüz aydın!