Trabzon Kadın sığınma evinde kadınlara şiddet!!!

İş adamı Süleyman Varlıbaş tarafından esen tepe mahallesinde yaptırılıp aile ve sosyal hizmetler bakanlığına bağışlanan ve Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğünün sorumluluğunda hizmet vere

İş adamı Süleyman Varlıbaş tarafından esen tepe mahallesinde yaptırılıp aile ve sosyal hizmetler bakanlığına bağışlanan ve Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğünün sorumluluğunda hizmet veren Trabzon kadın sığınma evinde bulunan sığınmacı kadınlara Sığınma evi yöneticileri tarafından  sözlü tahrik ve kırıcı sözlerle yaptıkları davranışlarla kadınları huzursuz ettikleri söyleniyor.

Bugüne kadar hiçbir sosyal proje üzerinde çalışma yapmayan kadın sığınma evinde Son 10 yılda kadına yönelik şiddetin yüzde bin 400 arttığı Türkiye’de şiddete maruz kalan binlerce kadın sığınma evlerine başvuruyor. Ancak Trabzon’daki kadın Sığınma evinde bulunan yöneticiler bayanların ve  hatta Güvenlikçilerin bile orada bulunan sığınmacı kadınlara karşı kullandıkları sözler ve yaptıkları davranışlardan kadınlar çaresiz kalıyorlar.

Sığınma evlerinin kendi içinde sıkıntılarının olması, fiziksel koşulların ve hizmet koşullarının kadının toplumsal ve yaşamsal işlevlerini iyileştirilmesine yönelik olmaması mağdur olan kadınları ikinci kez mağdur etmektedir. Trabzon Kadın Sığınma evinde şefkat ve sıcak ilgi bekleyen eşlerinden ailelerinden şiddet görmüş kadınlar yönetimin bu tavrından dolayı ya sokağa dönmek zorunda kalıyorlar ya da tekrar şiddet gördükleri eşlerine veya evlerine geri dönmek zorunda bırakılıyorlar. Konuya ilişkin Vali Abdul Celil Öz’ün araştırma ve inceleme yapması isteniyor.

Kaynak medya 061