Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Aralık ayı 3. Toplantısı, Başkan Ahmet Metin Genç başkanlığında yapıldı.

Ortahisar meclisinde 'Adrese teslim imar' Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Aralık ayı 3

Ortahisar meclisinde “Adrese teslim imar”

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Aralık ayı 3. Toplantısı, Başkan Ahmet Metin Genç başkanlığında yapıldı.

Toplantının gündem maddeleri arasında yer alan Soğuksu Mahallesinde 2 bin 862 ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ve 21 nolu parsellerin konut alanından özel eğitim alanına çevrilmesi ve yeşil alanın yerinin kaydırılması konusuyla ilgili tansiyon yükseldi.

Konuyla ilgili yapılan plan değişikliğinin Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylanarak Ortahisar Belediye Meclisine gelmesi sonrası İmar Komisyonu da olumlu görüş bildirdi. Maddeyle ilgili söz alan CHP’li Melis üyesi Turgay Şahin, “Adrese teslim imar yapıyoruz. Plan değişikliğinin düşünüldüğü yeşil alan park güneye öteleniyor. Adayı parsel bazında bölen ortadaki 7 metrelik yol tamamen kaldırılıyor. Burada okul faaliyete geçtikten sonra trafik yoğunluğu söz konusu olacak. Bunu da altta ki otoparkı yapıp oraya koyalım. Hiç olmazsa orada ki 7 metrelik yolu 10 metreye çıkarın” dedi. İmar Komisyonu Başkanı Faruk Kanca ise, “Bu yolu aldık. Çekme mesafesiyle Parselasyon yapabilmek için o yol sonradan koyuldu. Yol ihtiyaçtan ortadan kalktı. Onların inşaat hakkını ortadan kaldıramayız” dedi. İmar Komisyonu üyesi Ufuk Hoş ise, “Zaten parsel sahiplerinin olmadan bu mufakat yapılamaz. Parsel sahipleri o yolu kaldırıyor. Ama Turgay beyin çekincesine katılıyorum. Buradaki 7 metrelik yol oradaki trafik yükünü kaldıracak nitelikte değil. Biz daha sonra trafik yoğunluğunu çekme mesafesini 10 metre olarak belirledik. İlerde Revizyonda o yolu 10 metreye çıkarabiliriz” diye konuştu.

Genç ise, Paftada yapılacak değişikliklerden özellikle yolun kaldırılması ve önce cephede ki yolun ihtiyaçlara cevap vermeyeceği noktasında çekinceleri olduğunu ifade etse de konuyla ilgili olumlu görüş belirtti. Maddeyle ilgili görüşmelerin yapılmasının ardından oylamaya sunuldu. Sadece CHP’li üye Şahin’in red oyu verdiği madde meclisten oy çokluğu ile geçti. Mecliste tartışmaya konu olan özel okulun Doğa Koleji tarafından talep edildiği ileri sürüldü.