TRABZON'DA KAÇAK ET OPERASYONU

Türkiye'de et fiyatlarının yüksek oluşu nedeniyle vatandaşların alım gücünden dolayı düşüş yaşanmakta idi

Türkiye’de et fiyatlarının yüksek oluşu nedeniyle vatandaşların alım gücünden dolayı düşüş yaşanmakta idi. Kasaplar müşterilerine azda olsa düşük fiyatlara et satabilmek için her yolu denerken son dönemlerde en fazla başvurdukları yöntem ise yurt dışından yasa dışı yollarla getirilen kaçak etler oluyordu.


Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar İle Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri son 1 ay içerisinde yapmış olduğu çalışmalar neticesinde bin kilo kaçak et ele geçirildi.


Gürcistan’dan Türkiye’ye yasa dışı yollar ile sokulan etler Türkiye’nin 81 iline dağılıyor. Bu durumdan Trabzon’da nasibini alan iller arasında girdi. Son olarak Trabzon polisi Cumartesi günü Karadeniz Sahil Yolu üzerinde yapmış olduğu uygulamada R.K, (27) isimli şahsın aracının içerisinde 480 kilo kaçak et yakaladı. Bir ihbar üzerine harekete geçen KOM Polisinin başarılı çalışması ile yakalanan R.K, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne getirilerek hakkında 5607 sayılı kanuna muhalefetten işlem yapıldı.


[gallery ids="30996"]

Sağlıksız koşullarda getirilen kaçak etlerin insan sağlığını olumsuz şekilde etkilediği biliniyor. Uzmanlar, Gürcistan’da nasıl bir koşullarda hayvanların kesildiği bilinmediğinden tüketiminden doğacak sorunların bir hayli fazla olduğunun altını çiziyorlar. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığından tarafından bazı analizlerden geçemeyen bu etler üzerinde “Deli Dana” olarak bilinen Bovin spongiform ensefalopati hastalığının ola bileceği de ifade ediliyor.


Trabzon’da polis ekipleri tarafından yakalanan etlerde henüz böyle bir hastalığa rastlanmadı.


Kaynak Medya 061