TRİBÜN TERÖRÜ FUTBOLUN KANSERİDİR

Ak Parti Trabzon Milletvekili Av

Ak Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora'nın TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmada; "Bugün Avrupa'nın 6'ncı büyük futbol ekonomisine sahip bir Türkiye'nin, tribün terörünü, sporda şiddeti, şikeyi ve teşvikle ilgili sorunlarını çözmeden taraftar sayısını artıramayacağı gibi, maç gelirlerini de artıramayacağı açık bir gerçektir.
Ne zamanki tribün gelirlerini artırırsak o zaman kulüplerimiz de Avrupa'da daha güçlü hâle gelir. Yani sporda şike, doping, şiddet ve terör sadece sosyal açıdan değil, esasında ekonomik açıdan da futbolun kanseridir.
Endüstriyel futbolun temelini oluşturmak, bu manada bir marka değeri ortaya çıkarmak adına sporda şiddetin sorunlarına kalıcı bir çözüm bulmalıyız. Bugün eğer İngiltere dünyanın en büyük futbol endüstrisine sahip bir ülkeyse, çıkarmış olduğu 9 şiddet yasası, statların yenilenmesi, taraftar kimliğinden müşteri yapısına geçilmesi, tüm kurumlarıyla birlikte olayı benimseyip polisiyle, savcısıyla, gazetecisiyle birlikte taviz vermeden ilkeli ve kararlı bir duruş sergilemesiyle bunu başarmıştır. Biz de Hükûmet olarak ülkemizde 2005 ve 2011 yılında 2 önemli yasa çıkardık -Sporda Şiddet Yasası- ve bunları hayata geçirdik. Ancak değişen şartlar içerisinde, uygulamadaki aksaklıklar da dikkate alınarak, özellikle son 2 maçta yaşananlara baktığımızda yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğu görülmektedir. Bunun için detaylı bir rapor hazırlayarak yeni bir eylem planı ortaya koymalıyız. Tüm kurumlarımızla, basınımızla kamuoyunun desteğini arkamıza alarak bunu gerçekleştirmeliyiz. Aksi durumda, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık süreci tehlikeye girebilir, bu yolda en ufak riski göz önüne alamayız.
Ancak bu konuda daha önce yapıldığı gibi tüm siyasi partilerle beraber ortak bir mutabakat metniyle bir araştırma önergesini hep birlikte hazırlamalıyız."
Kaynak Medya 061
şokhaber.net