TÜBA Üyeleri, Nobel Ödüllü Prof. Sancar ile Bir Araya Geldi

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TÜBA Konsey üyeleri ve bilim insanları TÜBA Şeref Üyesi ve Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar ile İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Sosyal Tesisleri'nde ile bir araya geldi.

Başkan Şeker, Türkiye’nin bilimsel başarılarına dikkat çekti ve uluslararası alandaki bilimsel varlığının güçlendirilmesi ve genç araştırmacıların yetiştirilmesinin önemine vurgu yaptı. TÜBA’nın misyonu üzerinde duran Şeker bu doğrultuda Türkiye’nin bilimsel kapasitesinin artırılması ve ulusal bilimin uluslararası arenada daha fazla temsil edilmesi gerektiğinin altını çizdi. TÜBA vizyonuyla yürütülen projelerin, bilimsel iş birliği ve sürdürülebilir gelişim adına büyük önem taşıdığını ifade etti.
Prof. Dr. Aziz Sancar, Türkiye’ye geldiğimde bana verilen değerden dolayı ülkeme ve Türk dünyasına layık olmaya çalışıyorum. Her geldiğimde gördüğüm ilgi bana kuvvet veriyor dedi.
Prof. Sancar, Türkiye'nin bilim dünyasındaki potansiyeline ve uluslararası iş birliklerinin önemine değinerek, bilim insanlarının karşılaştığı zorlukların aşılmasında TÜBA’nın oynadığı rol üzerinde durdu. Sancar, genç bilim insanlarına verilen desteğin artırılması gerektiğini belirterek, Türkiye’nin küresel olarak bilimsel alanda anlamda daha etkin olacak büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.
Toplantıda TÜBA'nın gelecekteki projeleri, uluslararası bilimsel iş birlikleri ve Türkiye’nin bilimsel alandaki stratejik hedefleri üzerinde duruldu. TÜBA Konsey Üyeleri Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Gültekin, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem, Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Prof. Dr. Mustafa Çiçekler, Prof. Dr. Feridun Emecen, Prof. Dr. Kazim Şahin ve Prof. Dr. Ertuğrul Kılıç ile TÜBA Üyeleri TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, Prof. Dr. Ahmet Gül, Prof. Dr. Aydın Gülan, Prof. Dr. Mustafa Solak, Prof. Dr. İzzet Öztürk, Prof. Dr. Reşat Apak, Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Prof. Dr. Tayfun Özçelik, Prof. Dr. Fikrettin Şahin toplantıya katkı sunarken TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mesut Güner, TÜBA Başkan Danışmanı Mehmet Tuğrul da toplantıya katılım sağladı.