TÜBA&EMAN İş Birliği ile "Akdeniz Havzası Müştereklerinin Keşfi" Sempozyumu

TÜBA, Akdeniz Ülkeleri Akademileri Ağı (Network of the Academies of Mediterranean Countries - EMAN) iş birliği ve TİKA desteğiyle 6-7 Kasım tarihleri arasında İstanbul Sura Hagia Sophia Hotelde

TÜBA, Akdeniz Ülkeleri Akademileri Ağı (Network of the Academies of Mediterranean Countries - EMAN) iş birliği ve TİKA desteğiyle 6-7 Kasım tarihleri arasında İstanbul Sura Hagia Sophia Hotelde “Exploring the Commonalities of the Mediterranean Region/Akdeniz Havzası Müştereklerinin Keşfi" başlıklı sempozyum düzenliyor.
Ekonomik, politik, sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında kalkınma için Sempozyumun verimli bir zemin oluşturduğunu söyleyen TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar konu ile ilgili şu şekilde konuştu: “Akdeniz bölgesi ülkeleri tarafından yaygın olarak paylaşılan bu unsurların kapsamlı bir analizi, bölgesel iş birliğinin geliştirilmesine yardımcı olacak. EMAN, üyesi olan ülkelerde çeşitli etkinlikler düzenleyerek Akdeniz etrafındaki ülkelerin Bilim Akademileri ile iletişimi ve ortak çalışmaları teşvik ediyor. TÜBA’nın gerçekleştireceği bu Sempozyum ise; EMAN üyelerinin temsilcilerini ve diğer akademisyenleri bir araya getirerek Akdeniz bölgesinin müştereklerini tartışmayı amaçlıyor. Farklı konu başlıklarında toplam beş panel düzenlenecek” dedi.
Karadağ, Cezayir, Hırvatistan, Bosna, İsrail, Makedonya, Romanya ve Türkiye’den katılımcıların yer alacağı Sempozyumun açılışı TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, TÜBA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev ve EMAN Başkanı Prof. Dr. Pavao Rudan tarafından yapılacak. İbn Haldun Üniversitesi’nden Prof. Dr. Halil Berktay ise "Akdeniz'in Avrupa-Merkezcilik, Doğu-Batı Bölünmesi ve Tarihin Dönemlere Ayrılması Üzerindeki Etkisi" üzerine konuşacak.
Sempozyum, 7 Kasım günü öğleden sonra gerçekleşecek genel değerlendirme ve ardından düzenlenecek şehir turu ile sona erecek.